Ovako se ne izvještava o ženama. Novinarka kolege pozvala na red

Gledatelji hoće lijepo lice, ali s karakterom – stoji na nedjeljnoj naslovnici Slobodne Dalmacije. Ova se izjava pripisuje Tei Mihanović, novinarki N1 televizije. Ova je izjava lažna, napisala je Mihanović na svom LinkedIn profilu. Demantirala je Slobodnu Dalmaciju te naglasila da je u intervjuu rekla da gledatelji N1 žele informaciju, a ne lijepo lice. Poručila je kolegama novinarima da svaki dan sami biraju – žele li biti novinari ili dnovinari.

“Izjava uredništva Slobodne Dalmacije o lijepom licu ‘prikladno’ prikazana kao moja na naslovnici lista potpuno je izmišljena i predstavlja sve ono što ja nisam i protiv čega ne mogu i neću šutjeti”, napisala je u objavi Tea Mihanović.


Pročitajte više: Zašto Matanić neće ‘nestati’? Jer je trag novca veći od karijere


“Intervju Slobodnoj Dalmaciji pristala sam dati u dobroj vjeri kako bih čitateljima približila reporterski posao. Sve one lijepe i manje lijepe stvari s kojima se zajedno s kolegama na terenu susrećem svakog dana. Na pitanje o predrasudama prema ženama u ovom poslu bez okolišanja sam kazala kako smatram da se žene moraju dokazivati više da bi dobile poštovanje određenog dijela gledatelja“.

Objasnila je i kako je u intervjuu istaknula kako treba biti mentalno jak za obavljanje bilo kojeg javnog posla. Rekla je i kako smatra da nitko zadovoljan sobom nema potrebu sjesti za tipkovnicu i javno spuštati druge da bi sebe uzdignuo.

“Ni na kraj pameti mi nije bilo da će upravo moje kolege iz Slobodne Dalmacije javno spustiti mene kako bi uzdigli prodaju svog lista“, napisala je Tea Mihanović.

Odgovor Slobodne Dalmacije na ovu situaciju nije stigao. Pitanje je – jesu li im stvarno važniji prodani brojevi i pregledi od ugleda i časti koje kao medij grade godinama.

Foto: Canva / N1 televizija

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Zašto se odupirete mirovini?

S povlačenjem predsjednika Joea Bidena (81) iz predsjedničke utrke, republikanski kandidat i bivši predsjednik Donald Trump (78) sada je najstarija osoba...
- Advertisment -