Tekući puderi se osim po nijansama razlikuju i po prekrivnosti, a evo kako ćete prepoznati idealan za sebe!

Puder je sastavni dio svakodnevne make up rutine mnogim ženama, ali i muškarcima. Dok neki tekući puder koriste kao jedini make up, drugi ga koriste kao dio full make up looka. U svakom slučaju, dobar puder može biti poput čarobnog štapića koji prikriva sve naše nedostatke, no pritom je važno odabrati dobru nijansu koja će se na suptilan način stopiti s bojom naše kože. Suprotno mnogim uvjerenjima da se tekući puderi razlikuju samo po nijansi, oni se zapravo razlikuju i po teksturi te prekrivnosti.


Pročitajte više: Bipine vizažistice savjetuju: Kako napraviti konturing u 5 minuta!


Tekući puderi

Da biste odabrali dobar puder koji će odgovarati vašim potrebama i potrebama vaše kože, prije svega se morate upoznati s nekim zakonitostima po kojima ćete se upoznati s čarima različite vrste pudera.

Slaba prekrivnost

Kada stavite puder na ruku, a on se krene slijevati, znači da je riječ o puderu slabe do srednje prekrivnosti. Takve je pudere prije korištenja potrebno dobro protresti, kako bi se uljne komponente ujedinile s ostatkom pudera.

Neki od pudera s laganim prekrivanjem su Eveline cosmetics Liquid control HD, Max Factor X Miracle second skin te Bourjois Healthy mix.


Pročitajte više: Novi Max Factor puder sadrži hijaluronsku kiselinu i inovativnu formulu za cjelodnevni glow efekt!


Jaka prekrivnost

Ostane li puder, kada ga stavite na ruku, na mjestu ili se krene tek lagano slijevati, riječ je o puderu jake ili srednje prikrivnosti, što možete vidjeti u videu koji se nalazi u nastavku. Primjer takvog pudera je Aura Cover ME!

Prikrivnost pudera možete kontrolirati i kistovima za nanošenje te spužvicama. Kistovi gusto zbijenih dlačica ostavljaju jaku prikrivnost te puderu daju mogućnost nadogradnje. Namočene spužvice za nanošenje pudera svaki će puder nanijeti za nijansu slabije nego što on zapravo prikriva, upravo zato što će spužvica upiti višak pudera koji nanosite.

Savjete donosi vizažistica Monika iz BIPA Backstagea, jedinstvenog make up studija u centru grada, koji pruža potpuno novo iskustvo ljepote.

Ovaj experience store spoj je ljubavi prema make upu i dobre zabave, a vrhunsku uslugu čini dostupnu svima. Osim noviteta iz svijeta ljepote, u BIPA Backstageu vas čekaju i usluge make upa i njege, kao i prilika za edukaciju uz stručne savjete make up artista.

Više videa o make up i skin care temama možete pogledati na Bipa Backstage Instagram profilu.

Foto: Pexels/Karolina Grabowska

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -