Avon ne testira proizvode na životinjama ni na jednom tržištu na svijetu

Kompanija Avon objavila je da ne testira na životinjama niti jedan svoj proizvod. I to ni na jednom tržištu na svijetu. Poštovanje dobrobiti životinja kamen je temeljac Avonove filozofije sigurnosti proizvoda. Avon je jedna od prvih kompanija koja je zaustavila testiranje na životinjama još prije 30 godina. 

Nedavno, kompanija Avon prestala je s testiranjem proizvoda na životinjama! To se dogodilo i na posljednjem tržištu na kojem je po lokalnom zakonu na to bila obavezna – na tržištu Kine. Time je postala i prva globalna kompanija za ljepotu koja prodaje svoje proizvode u Kini, a da ni sastojci, ni proizvodi nisu testirani na životinjama. Kako bi Avonovi proizvodi bili dostupni kupcima i na ovom tržištu, a dosljedni u obavezi prema dobrobiti životinja, Avon je uveo niz inovacija i investicija, što uključuje kreiranje novih proizvoda ili odustajanje od proizvoda za koje je na ovom tržištu neophodno testiranje.

Prepoznajući važnost zalaganja i ostvarenih rezultata Avona, svjetska organizacija za zaštitu životinja PETA dodala je Avon na vrlo kratku listu kompanija koje su prepoznate po dokazanoj trajnoj predanosti promicanju razvoja, potvrđivanja i regulatornog prihvaćanja metoda testiranja koje se ne vrše na životinjama.

Povezano: Božićnim poklonima iz Avona iznenadite najmilije!

testiranje na životinjama

Testiranje na životinjama završeno za Avon

“Naš je stav da testiranje na životinjama nije neophodno kako bi se potvrdila sigurnost proizvoda. Zbog toga nigdje u svijetu ne ispitujemo proizvode na životinjama. Ponosni smo što smo primili ovo priznanje od organizacije PETA. Nastavit ćemo raditi na što širem prihvaćanju alternativnih metoda i u budućnosti. Cijenimo spremnost PETA-e da se  angažira u dijalogu i želimo nastaviti njegovati naš odnos. Ovo priznanje prepoznaje naše dugogodišnje sudjelovanje u razvoja metoda koje isključuju testiranje na životinjama. To također odražava i razumijevanje istinske posvećenosti i spremnosti kompanije Avon da intenzivira promjene tijekom višemjesečnih razgovora“ – izjavio je Jonathan Myers, operativni direktor kompanije Avon.

Povezano: Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja!

“Drago nam je što se kompanija Avon priključila našoj listi kompanija koje rade na regulatornim promjenama. Impresionirani smo predanošću kompanije kada je u pitanju rad na obustavljanju testiranja na životinjama. Isto vrijedi i za promoviranje razvoja alternativnih metoda. Također, radujemo se i nastavku suradnje s Avonom budući da zajedno sa svojim dobavljačima rade i na procesima testiranja kako bi bili sigurni da se nijedan sastojak koji se koristi u Avon proizvodima, ne testira na životinjama“, poručila je Kathy Guillermo, potpredsednica organizacije PETA.

Povezano: Nova veganska kozmetika nam dolazi iz Avona!

Tijekom više od tri desetljeća aktivnog rada na razvoju metoda testiranja koje se ne vrše na životinjama, Avon je partnerski sarađivao i s drugim organizacijama u ovoj oblasti. Riječ je o Institutu za in-vitro metode i Human Society International.

Foto: Avon

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -