“Prije nek’ umre selo nego običaji” – na Murteru muškarci biraju ‘najvećeg galeba’, titulu odnio Toni Turčinov

Posljednjih se dana u medijima povlači priča načelnika Murtera, Tonija Turčinova, koji je u austrijskom bordelu platio službenom karticom općine, te sve poslije pokušao prikriti lažiranjem računa. Trenutno je pod istragom i ‘traumatiziran’ medijskim eksponiranjem.

“Okrenuo najviše žena preko ljeta”

No, Turčinov ipak ima razloga za slavlje. Prema pisanju Telegrama koji je i objavio video snimku, sinoć mu je Udruga Kučerosi dodijelila nagradu ‘numero uno’. Radi se o priznanju za osobu koja je “okrenula najviše žena preko ljeta.” 

“Predajem svoju titulu numero uno našem načelniku koji je osvitla obraz hrvatskom turizmu pred cijelom Europom”, rekao je lokalni mesar Šikić Rogić dok je predavao nagradu Turčinovu. On ju je nasmijan prihvatio, prenosi Index.hr.

Izgleda da je ova dodjela nagrada tradicija na Murteru. Kako objašnjava osoba koja je Telegramu ustupila snimku, “Muškarci među sobom biraju “najvećeg galeba” i pritom oko vrata simbolično nose konop s ribarskom iglom za “uzeti nevinost”. Strankinje s kojima spavaju boduju prema starosti i državljanstvu”, prenosi Index.hr.

Osoba koja je “okrenula najviše žena preko ljeta” ne bi trebala imati potrebu peglati kartice po austrijskim bordelima, ili možda upravo zbog toga on dobiva titulu? 


Pročitajte više: “Vidi nje, kak ona misli da je lijepa” – Kad ćemo se riješiti toksičnih muškaraca koji si dopuštaju žene objektivizirati na svakom koraku?


Je li ‘numero uno’ varao kao i s karticama?

Kako se mjeri uspješnost, tko iz ‘Udruge’ prati da nije bilo malverzacija ili varanja, prijavljuju li se kandidati sami ili ih na to prijavljuju brojne dame koje su s njima imale čast leći? 

Ovakva mizogina manifestacija održana je uz razglas, izgledno na otvorenom. Kakav primjer to daje djeci, kad je načelnik općine državnim novcem plaćao usluge osobne prirode i ponosno se popeo na binu preuzeti titulu ‘broja jedan’? Postavlja se i pitanje jesu li postupci Turčinova koji su zgrozili javnost ‘Kučerosima’ bili dodatni razlog da mu dodijele ovu prestižnu titulu?

Zaista, njegovi su sumještani uvjereni da je on osvijetlio obraz hrvatskog turizma?! Isti ti muškarci ponosno oko vrata nose konop s ribarskom iglom, koja simbolizira da su nekome uzeli nevinost. Isti ti ribari svom ‘ulovu’ daju ocjene, sude ih ovisno o dobi, nacionalnosti i sl. Prema navodu Telegrama, “naš sugovornik dodaje kako, primjerice, Čehinje ne nose puno bodova jer su ti seksisti zaključili da ‘navodno rado daju'”. Hoće li njih napokon netko osuditi za to što čine? 

Konačno, tko će im priopćiti da je tek polovica srpnja te ljeto traje još dva mjeseca, ali i da galebovi jedu smeće?

Foto: Facebook Toni Turčinov/Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

špancirfest 2022

Kamo za vikend? Na Špancirfest ili u Opatiju?

Konačno smo došli do kraja ljeta, što znači da počinje Špancirfest. Deset će dana ovo slavlje uveseljavati posjetitelje, a vama savjetujemo...
- Advertisment -