Tulipani – cvijeće koje svojom ljepotom i jednostavnošću priziva proljeće

Proteklih su tjedana na društvenim mrežama procvale vaze pune cvijeća koji unose ljepotu i miris proljeća u prostor. Uz pomoć Monike Fulir, naše članice i poduzetnice te vlasnice cvjetnog butika Fulir Design, donosimo zanimljivosti o jednoj od najtraženijih vrsta cvijeća koji se zasigurno uljepšati i vaš interijer.

Tulipani su poljsko cvijeće

“Tulipani su jedni od najpopularnijeg cvijeća koji svojom ljepotom i jednostavnošću priziva i simbolizira proljeće. Tulipan je čaroban u svojoj ljepoti i osvježava svaki prostor, stvarajući željenu proljetnu atmosferu. Mnogi misle da tulipani dolaze iz Nizozemske, no zapravo potječu iz Srednje Azije gdje su rasli samonikli, a prvo su se počeli uzgajati u Turskoj”, objašnjava Fulir.

tulipani1

Omiljen odabir mladenki

Tulipan je dostupan i tijekom zimskog perioda, no pomama za njime počinje početkom proljeća, jer su izgledom i mirisom neodoljivi. “Od rane zime, do kasnog proljeća ne možemo ih se zasititi i nerijetko mladenke i tijekom ljeta žele vjenčani buket baš od tulipana, jer on simbolizira savršenu i duboku ljubav, te ponovno rođenje”, prepričava Fulir.


Pročitajte više: Dizajnerica cvjetnih aranžmana otkrila nam je trendove u uskršnjim aranžmanima!


Svaka boja ima svoje značenje

Tulipani su dostupni u velikom broju boja i varijacija. Kako znati koju odabrati?

“Tulipani fasciniraju svojom ljepotom i bojama od kojih svaka ima svoje posebno značenje”, započinje Fulir, nadodajući:

Crveni – simboliziraju ljubav, romantiku, ljepotu, savršenstvo

Ljubičasti – izobilje, bogatstvo,prijateljstvo

Žuti – privlačnost, ugodan osmjeh dobrodošlice

Narančasti-zahvalnost , priznanje,izraz simpatije

Kremasti – vječna ljubav

Bijeli – dobrota, mir

Kako ih dekorirati

Iako su sami po sebi po sebi prekrasni, jednostavnom će se dekoracijom dodatno istaknuti. Uz to, lijepo se kombiniraju s drugim vrstama cvijeća.

tulipan2

“Tulipani jednako izazivaju divljenje zavezani samo satenskom mašnom ili umotani u natur papir ili papir odgovarajuće boje koji će svakako izazvati wow efekt.”

tulipan3

Tulipani su žedno cvijeće

Tulipani su cvijeće koje i do 10 dana može cvati u vazi. Na što treba paziti pri kupovini buketa je odabir onih koji nisu još otvoreni, čak i onih koji su još uvijek zeleni. Procvasti će tijekom nekoliko dana te izazvati wow efekt. Također, nužno je odabrati vazu koja je visoka kao stabljika tulipana. U suprotnom će se oni u njoj objesiti i uvenuti brže. Svakodnevno im mijenjajte vodu, jer tulipani su ‘žedno’ cvijeće.

Tulipan je cvijet koji će izazvati oduševljenje kada ga god vidimo!

Foto: Fulir Design privatna kolekcija

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -