I roditeljima će asistirati umjetna inteligencija

Umjetna inteligencija uvelike se integrirala u poslovnu svakodnevicu, pomaže u svakodnevnim radnim zadacima, olakšava posao, pomaže i asistira. Zahvaljujući novom AI asistentu, uskoro bi umjetna inteligencija mogla biti i desna ruka roditelja! Mnogi roditelji često nemaju bolji plan od običnog zajedničkog kalendara na hladnjaku, piše Women’s Agenda. Upravo zbog toga je Verity Tuck, suosnivačica startupa LVLY, odlučila napraviti Goldee.

Goldee je AI asistent koji je osmišljen da bi skinuo teret s leđa svih roditelja, poglavito žena. On je tu da bi se sve one sitne obaveze koje žena memorira u svojoj glavi, a koje čine veliku hrpu kada se spoje, prelile u vidljive podsjetnike.

Kućanstvo uglavnom vode – žene

Upravo su žene te koje drže 70 posto ‘mentalnog opterećenja’ u kućanstvu i izgaraju od prevelikog broja obaveza potrebnih za brigu o djeci. Njih gotovo 50 posto kaže da nema dovoljno vremena da obavi sve.

Istraživanje iz 2021. godine pokazalo je da su žene te koje najčešće planiraju i koordiniraju aktivnosti koje se odnose na djecu, a u samo jednom od pet kućanstava muž i žena dijelili su takozvano mentalno opterećenje.

Verity Tuck tvrdi da je posao upravljanja obitelji sličan vođenju poduzeća. Ako se umjetna inteligencija koristi za povećanje produktivnosti na radnom mjestu, onda se može iskoristiti i za pomoć roditeljima, tvrdi Tuck.


Pročitajte više: Kako će umjetna inteligencija zauvijek promijeniti online sastanke


Umjetna inteligencija od žena za žene

Tuck i njezini suradnici razvijaju aplikaciju koja bi trebala mentalno rasteretiti roditelje, uglavnom žene. Slično alatima za produktivnost na radnom mjestu, u Goldeeu će sastanci, organizacija i svi oni sitni poslovi koje žene inače nose u svojoj glavi, biti izdvojeni i stavljeni na popis radnji.

Ovakva umjetna inteligencija, koju stvaraju žene, nudi rješavanje upravo jedinstvenih problema koji su svojstveni ženama. Ovaj AI asistent tako će stvoriti više vremena za obavljanje stvari u kojima žene stvarno uživaju, više vremena za druženje s partnerom i djecom. U budućnosti bi se pomoću umjetne inteligencije moglo razviti još takvih pomagala. Jer ako AI ulazi u sve pore naših života, zašto ga ne bismo iskoristili za nešto korisno?

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -