Umjetno cvijeće koje izgleda kao pravo? Uložite u buketić koji nikad neće uvenuti

Padom temperatura rastu cijene voća, povrća, ali i cvijeća. Razlog je tome što svaka biljka ima svoju sezonu, a izvan nje uzgoj je zahtjevniji, pa i skuplji. Volite cvijeće i htjeli biste uvijek imati buket na stolu u blagovaonici, no ne možete si opravdati trošenje stotinjak kuna svakih nekoliko dana? Alternativa je umjetno cvijeće, a uz malo kreativnosti i mašte, složit ćete aranžman koji ćete jedino povremeno morati obrisati od prašine.

Umjetno cvijeće je dugotrajno

Osim što je financijski isplativija opcija, umjetno cvijeće je i dugotrajno i neće ni kod koga izazvati alergijsku reakciju zbog peludi.

Instagram will load in the frontend.

Popularna je kombinacija umjetnog cvijeća sa suhim. No, za to je ipak potrebna priprema. Ako iz sentimentalnih razloga želite zadržati buket ruža koji je bio poklon, osušite ga. Cvijeće će najbolje izgledati ako ga na sušenje stavite naglavačke, npr. na konop za sušenje rublja, jer se glave cvijetova tako neće objesiti. Potom, ruže upotpunite s nekoliko komada umjetnog cvijeća i zelenih dodataka te ravnomjerno raspodijelite suho i umjetno u vazu. Vaš je aranžman spreman! Za ugodan miris, možete nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja s cvijetnim mirisom.

Instagram will load in the frontend.
=

Umjetno ćete cvijeće lako pronaći. Cijene ovise o materijalu koji se koristi za izradu, ali i kvaliteti same produkcije. U razdoblju neposredno pred blagdan Svih Svetih, trgovine u asortiman uvode velik broj izbora cvijeća.

Instagram will load in the frontend.
=

Uz ‘grobno’ cvijeće, u ponudi se mogu naći razni prekrasni komadi po niskim cijenama, a prodaju se na komad. Tako već u trgovini možete složiti buketić po vlastitim preferencama.


Pročitajte više: Ove Instagram profile morate zapratiti ako volite dizajn interijera i tražite ideje


Prednosti umjetnog bilja

Pri odabiru uzmite u obzir koja boja ili boje bi najbolje odgovarale vašem interijeru. Naravno, možete se i baciti u potragu za umjetnom verzijom najdražeg cvijeta. Božuri, ruže, hortenzije ili nešto četvrto, ovako će krasiti vaš dom tijekom cijele godine, ne samo nekoliko tjedana u godini.

Instagram will load in the frontend.

Osim cvijeća, možete se odlučiti za kupovinu drugih umjetnih biljaka. Popularna je orhideja, koja može biti zahtjevna za održavanje. Također, razni sukulenti ili druge lisnate biljke koje su umjetne unijet će boju u vaš dom, dok neće istovremeno zahtijevati održavanje i strateško pozicioniranje kako se ne bi osušile ni uvenule.

Foto: Instagram followjuud/helloflorauk

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

poslovanje u estoniji

U RH ćete izgubiti 200, a u Estoniji 50 sati na...

Početkom ožujka za članice Women in Adria i članove Udruge glas poduzetnika održale smo webinar naziva Estonsko...
- Advertisment -