Kamo za Uskrs – povratak u barok gdje je svaki pogled kao s razglednice

Prvim je toplim zrakama sunca procvalo cvijeće, mnogima jedna od asocijacija na Uskrs. Simboli Uskrsa vezani su uz rođenje i novi život, sve što se događa na proljeće. Nadolazeći blagdan idealna je prilika za bijeg od gradske vreve i odlazak u prirodu, uživanje u proljetnim šetnjama uz miris tulipana, narcisa i jaglaca. Za vas imamo jedan poseban prijedlog!

Uskrs 2022. u povijesnom biseru

U samom srcu Varaždina smjestio se Park Boutique Hotel. Omeđen povijesnom jezgrom, okružen zelenilom, pomalo prikriven florom Šetališta Vatroslava Jagića, vratit će vas u neka prošla vremena. Svega 800 metara udaljen je od stare jezgre grada koji je već godinama najbolje kontinentalno turističko odredište u Hrvatskoj.

uskrs 2022.1

Ono što sam Varaždin čini specifičnim je njegova očuvana i bogata barokna urbana cjelina, kojom možete prošetati i hodati ulicama kojima su koračala mnogobrojna povijesna lica zemlje.


Pročitajte više: Kamo za vikend – do vrha zagrebačke gore gondolom


Okružen zelenilom i povijesnim zgradama

Hotel suvremena dizajna, uravnotežen i intrigantan, okružen je zelenim vizurama i baroknim štihom Varaždina, što ga čini nesvakidašnjom uskršnjom destinacijom. Kako bi upotpunili svoj doživljaj, možete odsjesti u retro sobi, uređenoj u duhu nekog prošlog, zaboravljenog vremena. Također, prozor je još jedno ogledalo u prošlost, jer se pogled pruža na varaždinsku Katedralu i staru gradsku jezgru.


Pročitajte više: Ovaj vikend okušajte se u nečemu novom i uzbudljivom – evo što je glamping i kako do njega u Hrvatskoj


Za ljubitelje povijesti autohtona jela i srednjovjekovna zdanja

Jedna od nezamjenjivih činjenica vezanih uz odsjedanje u hotelu je njihova gastronomska ponuda. A la carte restoran hotela temeljen je na viziji gastronomske ponude lokalnih jela i moderne kuhinje. Tu je i zavidna ponuda izvrsnih vina i pića. Izaberite okuse vrhunskih autohtonih jela, ili ako ste avanturistički nastrojeni, neko od internacionalnih jela u ponudi.

uskrs 2022.2

Za ljubitelje povijesti, uz Gradski muzej Varaždin, možete posjetiti i impozantnu srednjovjekovnu utvrdu, čiji su dijelovi iz 14. stoljeća. Ova feudalna utvrda od davnina se naziva Stari grad, a najznačajnija je povijesna građevina Varaždina.  

Sve Women in Adria članice ostvaruju 10 % popusta na redovne cijene smještaja.

Foto: Park Boutique Hotel/Grad Varaždin Facebook/Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -