Održan 51. Business Cafe na kojem su poduzetnici potvrdili: uspjeh je biti zadovoljan

U četvrtak, 21. ožujka u Zagrebu održan je 51. Business Cafe na temu „Poduzetništvo s pričom“. Odabir inspirativnih gostiju Kristine Ercegović (organizatorice Business Cafe druženja) oduševio je 160 okupljenih poduzetnika.

Sreća, ali i prilike

Nikola Vrdoljak, suvlasnik vodeće PR i digitalne agencije 404 te direktor programa Weekend Media Festivala ispričao je svoje viđenje uspjeha. „Moramo ponuditi tržištu drugačiji način rješavanja njihovog problema i kontinuirano se prilagođavati novim situacijama.“ Svoje suradnike smatra partnerima u tvrtki te ih nagrađuje udjelima u vlasništvu.

Na taj način mijenja se njihov odnos prema tvrtki i radu u tvrtki. Istaknuo je da sreća također igra veliku ulogu u uspjehu, no na nama je da prepoznajemo prilike na tržištu i prilagodimo im se. Smatra da živimo u zlatno doba sadržaja (content), a on sam svaki dan pročita sve medije, odnosno tekstove novinara koje cijeni.

Delegiranje je pola uspjeha

Ana Lisak iz Lisak catering inspirativna je poduzetnica godine,a u poduzetništvo je krenula sa 1,5 zaposlenim, a danas ih ima 60. Još prije 20-tak godina shvatila je da ne može čekati da tržište prepozna usluge njezine tvrtke već da sama mora pristupiti svojim potencijalnim klijentima. U svojim počecima poslala je tisuću pisama namjere, a neki od tih klijenata i dalje surađuju s njezinom tvrtkom. Smatra da je uspjeh u životu biti zadovoljan. Nju osobno u poslu veseli kreiranje novih jelovnika, korištenje novih tehnologija i opreme u radu, uvođenje inovacija i daljnji razvoj poslovanja. Stvari koje ne voli poput vođenja financija, uspješno je delegirala i smatra da je delegiranje izuzetno važno u poslu.

Oprezno sa željama

Na kraju, publiku je oduševio poznati PR stručnjak i vlasnik MANJGURA-e Krešimir Macan. Uz pomalo stand-up komičarski nastup ispričao je svoju poduzetničku priču i pojedinosti suradnje s nekim istaknutim ličnosti iz područja politike i gospodarstva.

uspjeh je biti zadovoljan

Smatra da nas život stavlja u situacije koje zapravo sami priželjkujemo, pa moramo paziti što želimo. Isto tako što se tiče poslovnog planiranja, možemo mi planirati svašta, ali nekad je potrebno dozvoliti da se stvari same dogode. Ispričao je i svoje iskustvo u showu Zvijezde pjevaju te smatra da je to odlično iskustvo u pomicanju svojih granica. Na pitanje koja je deviza uspjeha, smatra da je to poznata krilatica iz njegovog rodnog kraja „Sa svakim lijepo, s nikim iskreno.“

Dio prihoda od prodaje ulaznica za event donira se udruzi Portal dobrote. Na kraju eventa Alis Marić iz Čitaj knjigu preporučila je poduzetnicima nekoliko knjiga koja će ih motivirati i inspirirati na njihovom poduzetničkom putu. Idući Business Cafe održat će se 1. travnja, a gostovat će stranci poduzetnici koji žive i rade u Hrvatskoj.

Foto: Business Cafe

Tekst: Kristina Androlić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

porezne obveze OPG-a

Koje su porezne obveze OPG-a?

Poljoprivrednici koji su bili upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava do 1. studenog 2010. godine bili su oslobođeni plaćanja doprinosa za mirovinsko...