Savršeni spoj suprotnosti s potpisom Varteksa

Starije generacije vrlo bi vjerojatno Varteks opisale kao sveti Gral klasike i pritom bi posve bile u pravu. No, danas ta klasika izgleda podosta drugačije zahvaljujući dizajnerskom timu pod modnim vodstvom Martine Vrdoljak Ranilović. Kreativna i promišljena intervencija u klasiku rezultirala je stilski rafiniranijim komadima koji, u nekim svojim segmentima, bude nostalgiju, ali istovremeno nude pomak u neočekivano, uzbudljivo i, prije svega, suvremeno.

Varteks osluškuje

Osmišljavajući svoje kolekcije, Varteks uvijek drži prste na pulsu društva i osluškuje kakve se promjene na tom polju zbivaju, a sve kako bi kreirao modu koja je u skladu s društvenom realnošću i potrebama kupaca. U vremenu u kojem težimo minimalizmu i klasici jer nam nude sigurnost, ali i eklektičnosti i maksimalizmu koje nam daju uzbuđenje i mogućnost da se kreativno izrazimo, Varteks je stvorio kolekciju koja spaja najbolje iz oba svijeta, suprotstavljajući sigurnost poznatoga s uzbuđenjem novoga i neočekivanoga.


Pročitajte više: Neodoljivi optimizam nove Varteksove kolekcije!


Ovogodišnji fokus: ekologija

Kolekcija za jesen/zimu sastoji se od nekoliko manjih, stilski povezanih, capsule kolekcija. Posebna pažnja usmjerena je na ekološki odgovornu proizvodnju. Capsule kolekciji baziranoj na sportskoj eleganciji, diskretnoj estetici, udobnosti i pročišćenim linijama suprotstavljena je, primjerice, mini kolekcija inspirirana francuskim BonBon stilom ispunjena odvažnim modelima u nijansi fuksije.  Za one koji preferiraju odvažne modne odabire, tu je kolekcija koja spaja jednostavne forme i hrabre geometrijske uzorke u šarenim bojama i isprane retro printeve kao odu nekim starim modnim dekadama. Svi oni koji vole sofisticirani look zaljubit će se u komade nadahnute Art Nouveau erom i glamurom Hollywooda šezdesetih godina.

S obzirom na to da kaputi čine okosnicu svakog zimskog stylinga, Varteks je i ove sezone posebnu pozornost usmjerio upravo na njih kreirajući široku paletu stilova s posebnim naglaskom na vječni Montgomery.


Pročitajte više: Varteks ponovno čeka svjetla budućnost u modnom svijetu!


Kvaliteta na prvom mjestu

Varteks, naravno, ne bi bio Varteks da veliku pažnju nije poklonio poslovnoj eleganciji koja slijedi kanone klasike, a pri čijoj je izradi i odabiru materijala kvaliteta na prvom mjestu. Muški dio kolekcije, posebno kada je riječ o modelima za poslovne prigode, slijedi estetiku klasične elegancije u suzdržanim tonovima koji se jednostavno kombiniraju. Velika pažnja usmjerena je na kvalitetu izrade, ali i kvalitetu tkanina, pa se tako kroz kolekciju provlače fini kašmir, pamuk, stopostotna vuna i pliš, kao i mješavine vune s dodatkom elastana koji pružaju sofisticirani izgled, ali i udobnost. U zimskoj kolekciji mjesto je pronašla i MINI-MINIMAL capsule kolekcija inspirirana skandinavskim stilom i azijskom elegancijom, a koju čine minimalistički, bezvremenski komadi savršeni za različite prigode. Varteksove kolekcije igraju se suprotnostima. U toj igri nastaju začudni komadi: hrabri a opet konzervativni, jaki a opet suzdržani. U međuprostoru između dvije krajnosti, nalazi se cijeli svemir ideja i mogućnosti. Varteks je zaronio u taj svemir.

Kampanja Jesen – Zima 21/22 snimljena je na lokaciji tvornice dizajnerskog namještaja Prostoria, koja već godinama oplemenjuje prostore u Hrvatskoj i diljem svijeta, te ovih dana slavi uspješnih 10 godina poslovanja.

Foto: PR

Women in Adria članice ostvaruju 20% popusta pri kupnji.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -