Poduzetnice sjeverne Hrvatske sinoć u Varaždinu pretresle lokalne i nacionalne probleme koji ih muče

U suradnji s Udrugom žena poduzetnica Međimurja sinoć je održana večera u Varaždinu. Uz ukusnu hranu, ugodan razgovor i networking, okupljene su imale priliku raspravljati o specifičnim izazovima kod ženskog poduzetništva, ali i popričati s predstavnicima lokalnih vlasti o toj temi. Park Boutique hotel Varaždin prekrasno nas je ugostio kao i uvijek, pa je uz ugodnu atmosferu pristajao ugodan ambijent. Kako to izgleda kad se okupe poduzetnice sjeverne Hrvatske, pročitajte u nastavku.

Sva su djeca upisana u vrtiće!

Uz večeru, održana je panel rasprava koju je moderirala Ivana Matić, CEO Women in Adria i članica Upravnog odbora Udruge Glas poduzetnika.

Večera za poduzetnice sjeverne Hrvatske1

S obzirom da je za zaposlene roditelje važna dostupnost vrtića i produženog boravka, Matija Posavec, župan Međimurske županije, istaknuo je da su u njihovoj županiji sva djeca uspješno upisana u vrtiće, a sva djeca s posebnim potrebama imaju svog asistenta. Sve škole koje to žele mogu imati produženi boravak. Što se tiče potpunog ili djelomičnog financiranja vrtića za djecu čije su majke poduzetnice početnice, za sad se županija nije bavila tim pitanjem, ali otvoreni su poslušati ideje.

Večera za poduzetnice sjeverne Hrvatske4

Nadodao je da je ova energetska kriza rezultat i loše politike jer je Vlada prekasno došla s idejom o sufinanciranju panela, dok se dozvole dugo čekaju.


Pročitajte više: “Jedno je raditi pitch, a drugo je dobiti kunu od investitora” – Širenje na nova tržišta uz pomoć venture kapitala bila je tema panela na večeri za poduzetnice


Udruga osnovana u pandemiji okuplja 400-tinjak poduzetnica u Facebook grupi

Petra Mesarić Horvat, menadžerica poslovnog razvoja Im-Comp zadovoljna je mjerama vlade što se tiče cijena struje u svojoj općini, jer su one koliko-toliko fiksne, ostaje još neizvjesnost što se tiče cijene plina. Ispričala je vlastite izazove kao majka i managerica i poduzetnica. Na porodiljnom je dopustu bila godinu dana, iako ni jedan dan nije išla na posao, svaki dan je radila.

Večera za poduzetnice sjeverne Hrvatske2

Čekala bi da joj dijete zaspi kako bi mogla odgovarati na e-mailove. Kada bi imala callove bilo ju je strah hoće li dijete u sred posla početi plakati i vrištati.

Janja Sabrie Varga, osnivačica i predsjednica udruge Žene poduzetnice Međimurja svoju je zajednicu žena osnovala u jeku pandemije. Cilj je okupiti žene koje izmjenjuju iskustvu i međusobno si pomažu.

Večera za poduzetnice sjeverne Hrvatske3

Besplatno mentorstvo za startupe

Emilija Stručić iz Tehnološkog parka Varaždin osvrnula se na pogodnosti za startupe koje nude.

Večera za poduzetnice sjeverne Hrvatske5

Najveća pomoć je u obliku besplatnog mentorstva koje im je potrebno, a najviše je to iz polja financija. Prostor plaćaju najmanje prvu godinu, a onda se svake sljedeće godine cijena približava tržišnoj.

Večera za poduzetnice sjeverne Hrvatske6

Nakon službenog dijela večeri, uslijedili su glavni slijed i desert, te konačno neformalno druženje uz neizostavan networking.

Partneri događaja su Udruga Glas poduzetnika i Žene poduzetnice Međimurja. Sponzori večere bili su Raiffeisen bank, A1, Allianz, S. Oliver, UniCredit leasing i Citroen.

Foto: Ivica Jero

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -