Widgeti za pametne telefone koji zaista poboljšavaju korisničko iskustvo

Iako mnogi ne odstupaju od widgeta koje već zateknu na pametnim telefonima, poput onih za sat i vrijeme, dostupno je mnogo korisnih widgeta koji pružaju brz pristup raznim aplikacijama i informacijama na početkom zaslonu. Widgeti su važni i korisni za personalizaciju pametnog telefona koji se tako prilagođava individualnim potrebama korisnika. Manje važno, ali i dalje vrijedno spomena, oni mogu uljepšati vaš početni zaslon kako promjena pozadinske slike ne može.

Evernote

Započnimo s jednom od najboljih aplikacija za bilješke i organizaciju – Evernote. Njezina je svrha jednostavno i brzo vođenje bilješki, organizacija istih, a mnogima je prvi izbor zato što brine o privatnosti korisnika.

Uz widgete na svojem početnom zaslonu možete vidjeti svoje zadatke i popise, kao i favorite u koje svakako uključite popise koji su vam najpotrebniji. Svidjet će vam se i opcija dijeljenja sadržaja s drugima emailom ili generiranjem veza, kao i mogućnost integracije s kalendarom i drugim aplikacijama za organizaciju koju na svojem uređaju vjerojatno već imate.

Aplikacija je dostupna putem Play Storea i App Storea.

Sectograph

Sectograph je aplikacija koja se sinkronizira s vašim kalendarom, a pomoću widgeta vizualno prikazuje vaš raspored i zadatke u obliku kružnog dijagrama koji nalikuje na sat. Na dijagramu ćete vidjeti uredno posložene zadatke po danima i tjednima uz vizualno prikazano trajanje. Dodatno, aplikacija ima i opciju podsjetnika na nadolazeće događaje i obveze.

Sectograph možete preuzeti na Play Storeu i App Storeu.


Pročitajte više: Aplikacije za vremensku prognozu su postale nužne. Ove mi koristimo


Hurry

Ova zgodna i praktična aplikacija nudi vam odbrojavanje do događanja kojima se veselite. Film, koncert, blagdan, godišnjica, ljetovanje… Do čega god odbrojavali sate, dane ili tjedne, ova aplikacija to radi uz vas i olakšava vam slatke muke.

Hurry nudi nekoliko widgeta različitih stilova čime će dodatno uljepšati vaš početni zaslon, a mnogi se slažu kako su vizualna privlačnost i jednostavnost korištenja neke od najvećih prednosti aplikacije. Dodatno, ne morate izraditi račun da biste je koristili.

Aplikacija je dostupna na Play Storeu.

Food Noms

Jedan u nizu trackera prehrane, Food Noms vam omogućava da postavite ciljeve vezano uz unos kcal, makronutrijenata, vlakana, vode, kofeina i ostaloga. Ova je aplikacija nesumnjivo izrazito korisna svima koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na unos određenih vrsta namirnica, poput soli, ali i onima koji svoj fitness žele podići na novu razinu i biti sigurni da su njihovi makronutrijenti balansirani. Aplikacija je također puna informacija o prehrani zahvaljujući čemu i učite.

Widgeti koji dolaze uz aplikaciju mogu se prilagoditi vašim potrebama, a aplikacija je dostupna na App Storeu.


Pročitajte više: Teško se fokusirate? Donosimo najbolje mobilne aplikacije za produktivnost


widgeti
Daff Moon Phase i Digitalna ravnoteža

Digitalna ravnoteža

Većina pametnih telefona danas ima predinstaliranu neku opciju za praćenje vremena koje provodite na mobitelu i na koje aplikacije najviše vremena trošite. Stavite li ovaj widget na početni zaslon postat ćete svjesniji vremena koje provodite na više ili manje korisnim aplikacijama, a u skladu s time možete odlučiti koje biste aplikacije htjeli ukloniti ili sačuvati.

Mislite da previše vremena provodite na nekoj društvenoj mreži? Smanjite vrijeme korištenja ili je pak uklonite! Uz ovakve ćete widgete puno lakše upravljati svojim vremenom i osigurati si bolju produktivnost i korištenje slobodnog vremena.

Daff Moon Phase

Nikako nužna, ali svakako zanimljiva aplikacija je Daff Moon koja detaljno prati lunarne faze. Ova aplikacija prikazuje trenutnu fazu Mjeseca, fazu Mjesec za svaki dan i mjesec, kao i ostale korisne informacije o Mjesecu, Suncu i glavnim planetima u stvarnom vremenu. Uredni widgeti omogućuju vam da pratite sve što vas zanima na dnevnom i noćnom nebu, a sama aplikacija nudi i informacije o vidljivosti pojedinih nebeskih tijela prema vašoj lokaciji.

Dostupna je putem Play Storea, ali i App Store ima nekoliko sličnih aplikacija od kojih izdvajamo My Moon Phase.

Foto: Screenshot / Play Store / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -