Uskoro nova Konferencija za žene u bankarstvu – razbijmo stakleni strop empatijom

Došlo je vrijeme za još jednu iteraciju naše Konferencije za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga. Žene su sve obrazovanije, štoviše, češće su visokoobrazovane nego muškarci. Sve više njih pokreće vlastite tvrtke i obrte. Istovremeno, kao poduzetnice i fizičke osobe, sve su manje zadovoljne uslugama koje dobivaju od banaka. One još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku financijskog sektora, uključujući osiguranje i mirovinske fondove, a u financijskoj industriji rijetko su na vrhu.

Mjesto radnje je Hotel Intenational, a vrijeme 28. rujan s početkom u 8:30. Za zanimljiva predavanja smo se pobrinule, a danas ćemo vam predstaviti prvi set govornica. Prijave su otvorene, a više informacija možete potražiti na poveznici.

žene u bankarstvu

Predrasude nisu prihvatljive, ali postoje

Jasna Fumagalli članica je uprave Nexi Croatia, a na svojem će nam predavanju naslovljenom “Od rimskog prava do digitalnih plaćanja” u kojemu će nam govoriti o tome koliko je nezahvalno određivati si karijerni put u mladoj dobi, te kako je lako promijeniti vlastiti karijerni put i otići u smjerovima za koje nismo bili svjesne niti da postoje.

Dr. Elma Sefer Periškić i Mirela Copot Marjanović iz Mazarsa zajednički će nam pričati o predrasudama kojih žene moraju biti svjesne. Iako one više nisu prihvatljive na radnom mjestu, one i dalje postoje, a to znači da moramo adekvatno osvještavati žene o tom problemu. Kako su one same detektirale i premostile predrasude na koje su naišle i što možemo naučiti od njih?

Iz LeverUpa nam dolazi Daria Nemchonok. S nama će podijeliti kako Salesforce pomaže FinServ tvrtkama da osiguraju najvišu razinu zaštite podataka dok svojim klijentima osiguravaju personalizirano iskustvo. Otkrit će kako nam Salesforce može pomoći pri analizi podataka o klijentima, prepoznavanju trendova i donošenju odluka koje će vaš biznis preobraziti iz temelja.


Pročitajte više: 100% ženska uprava – ove uspješne žene vode Nexi Croatia


Kako uspostaviti autoritet, a zadržati ljudskost?

Iz Partus akademija predstavit će nam se Mirta Fraisman Čobanov, a održat će predavanje naslovljeno “Žene u bankarstvu: Empatijsko vođenje uz čvrste granice”. Bankarstvo je vrlo dinamičan sektor gdje su konkurencija i pritisak u neprestanom rastu. Lidericama može biti teško i izazovno zadržati autoritet, a uz to zadržati empatičnost. Kako pomiriti čvrsti stav i blag karakter? Kako biti suosjećajna, ali i nametnuti se kao autoritet? Na ovom ćete predavanju doznati kako zadržati ljudskost uz postavljanje čvrstih profesionalnih granica.

Anita Markota Štriga je članica upravnog odbora Erste Card Cluba, a u svojem će predavanju “Jednom liderica, uvijek liderica” s nama podijeliti svoj 25 godina dug karijerni put. Otvoreno kaže kako njezin put nije uvijek bio lagan, stoga želi s drugima podijeliti što je na njemu naučila i pomoći da izbjegnu iste greške. Predstavit će nam vrijednosti koje je naučila kroz praktične primjere temeljene na stvarnim situacijama, kao i pojasniti suptilne razlike u pristupu žena i muškaraca iz vlastite perspektive, a sve to uz element – vodstva.

U sklopu cjelodnevne konferencije osigurale smo vam i pauzu za ručak i networking. Broj mjesta je ograničen, stoga vas pozivamo da se što ranije prijavite putem poveznice.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -