100% ženska uprava – ove uspješne žene vode Nexi Croatia

Za uspjeh, rast i razvoj Nexi grupe na hrvatskom tržištu zaslužne su – žene! Na vrhu ove uspješne kompanije kojoj možemo zahvaliti dolazak usluga Google Pay i Apple Pay u Hrvatsku sjede Irina Bručić, Gordana Breyer i Jasna Fumagalli.

Ove tri vrijedne žene s dugim karijernim putem službeno su imenovane na svoje nove dužnosti 1. travnja ove godine. Da žene čine 100 posto uprave neke kompanije pohvalno je, ali nije ni čudno kad je u pitanju Nexi Hrvatska. Oni, primjerice, u financijskom servisnom centru u Zagrebu u timu od 24 zaposlenika imaju 23 kolegice i jednog kolegu. Ženska energija tako je neupitna u ovoj kompaniji koja je nastala spajanjem danske kompanije Nets s hrvatsko-slovenskom kompanijom Mercury PSI.

žene u bankarstvu

Nexi Croatia uprava na čelu sa ženama

Uspjeh je tim veći kad se uzme u obzir da je Nexi vodeći europski pružatelj platnih usluga, tržišni lider u nordijskoj platnoj industriji. Grupa je to kojoj je fokus na digitalizaciji, a prisutna je na 25 europskih tržišta. Ova globalna kompanija prisutna je u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Litvi, Latviji, Estoniji… Dominiraju, dakle, nordijskim i baltičkim zemljama, a drže i tržište njemačkog govornog područja. U svojim redovima imaju velike stručnjake, a na takvima grade i svoju hrvatsku priču. Evo tko su Irina Bručić, Gordana Breyer i Jasna Fumagalli.

Irina Bručić, novopečena Predsjednica Uprave Nexi Croatia, karijeru je započela kao revizor u poduzeću Revizija Zagreb. Zatim odlazi u PBZ gdje je provela 10 godina, prvo kao  rukovoditeljica Službe računovodstveno-financijskih poslova Podružnice Zagreb te na kraju kao Izvršna direktorica odjela za budžetiranje, financijsku kontrolu i računovodstvo u PBZ Cardu.

Irina Bručić

Još 2009. godine prelazi u tadašnji Intesa Sanpaolo Card (današnji Nexi Croatia) na poziciju Chief Financial Officer na kojoj ostaje do 2020. godine, kada preuzima projekt uspostavljanja Financijskog Shared Services centra za Nets Grupu u Zagrebu. 

Usred pandemije 2021. godine, nakon integracije pay tech kompanija Nets i Nexi, postaje Direktorica društva Nexi Croatia, a od 1. travnja 2023. nalazi se na funkciji Predsjednice Uprave Nexi Croatia.


Pročitajte više: Konferencija “Žene u financijama” suočila nas je s neugodnim promjenama


Bogate karijere vrijedne uprave

Prije nego je počela izvršavati funkciju Članice Uprave Nexi Croatia, Jasna Fumagalli radila je kao Izvršna direktorica za Centar banku te kao Članica Uprave za tadašnju Gospodarsko kreditnu, a sadašnju Veneto banku.

Jasna Fumagali

Osam godina provela je kao Izvršna direktorica PBZ banke. Također, bila je članica Nadzornog odbora PBZ Carda od 2004. do 2008. Zatim je 11 godina bila Compliance, Security and Risk Management Director za Mercury Processing. Od 2020. za Nets je radila kao Security Integration and Strategy Director te kao Senior Vice president – Nets Group CISO. Početkom ove godine prelazi na rolu Head of Risk Management, a od 1. travnja izvršava ulogu Članice Uprave.

Gordana Breyer karijeru je započela u tvrtci General Electric gdje je provela gotovo dvije godine, nakon čega je prešla u Cisco Systems na poziciju Inside Sales Account Managera te kroz četiri godine napredovala na poziciju Line Manager for Adriatic Region. Zatim 2010. godine prelazi u Patton Electronics gdje se zadržava do 2014., na poziciji Regional Sales Managera.

Gordana Breyer

Prije prelaska u Nexi Croatia 2019., radila je u Oracleu i BroadSoftu na pozicijama Sales Managera i Sales Director for CEE, te kao Sales Director for CEE and DT u Ciscu. U Nexi Croatia dolazi na poziciju Head of Commercial, a baš kao i Fumagalli 1. travnja postaje Članica Uprave društva.


Pročitajte više: Na Večeri za žene u financijama govorilo se razlici između muških i ženskih lidera


Tim mora biti opušten

Kako nam je na Konferenciji za žene u financijama otkrila Ines Bernardić, odnedavno Head of Finance Shared Services Center u Nexi Croatia, ova kompanija počiva na opuštenoj komunikaciji timova. U tome leži njihova “tajna”.

Bernardić smatra da zaposlenici svake kompanije na van uvijek moraju pokazivati apsolutni profesionalizam, ali iza zatvorenih vrata mora biti opuštene komunikacije.

Pa i psovanja ako treba, to je ono što stvara tim, što je nas zadržalo na okupu“, čvrsto vjeruje.

Smatra da je složan tim pola posla, a „složan tim se gradi, to nije nešto što se slučajno dogodi“, opisala nam je tada i pojasnila da čak i šarolik tim – gledajući na spol i dob – mora biti složan.

„Izuzetno je zadovoljstvo raditi u takvom timu. Timu koji ima odgovornost da gurne stvari na onaj standard koji su zamislili i koji su si postavili“.

Nexi svoje standarde samo podiže, a tek je za vidjeti koje će inovacije donijeti ova 100% ženska Nexi Croatia uprava.

Foto: Nexi Croatia

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

plave vrećice

Godina dana ZG vrećica. Evo kako uštedjeti na ‘plavim vrećicama’

Već je godinu dana prošlo otkako je u Zagrebu na snagu stupilo obvezno odvajanje miješanog komunalnog otpada u ZG vrećice. Ovo...
- Advertisment -