Zašto su žene nezadovoljne uslugama financijskih institucija – doznajte na panelu

Približava nam se još jedna Konferencija za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga, koju organiziramo već petu godinu! Ovog puta družit ćemo se 28. rujna od 8:30 sati u Hotel International. Naše govornice dotaknut će se ama baš svih izazova s kojima se susreću žene u ovoj industriji. Naime, podaci govore da sve više žena pokreće vlastite tvrtke i obrte, a istovremeno su, složit ćemo se, sve nezadovoljnije uslugama koje dobivaju od banaka – i kao poduzetnice, i kao fizičke osobe. One još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku financijskog sektora, kao što su osiguranja i mirovinski fondovi. U financijskoj industriji veoma rijetko su na vrhu. Stoga nam je zadovoljstvo održati ovu Konferenciju s ciljem da osnažimo žene u ovoj industriji i pridonesemo povećanju broja žena u upravama banaka i ostalih financijskih institucija. U sklopu Konferencije održat ćemo i panel-raspravu, evo o čemu je riječ!

Danas vam predstavljamo sudionice i sadržaj panel-rasprave „Zašto su žene nezadovoljne uslugama financijskih institucija“. Prijave su otvorene!

žene u bankarstvu

Sve veća kupovna moć žena

U panelu će sudjelovati izvršna direktorica EOS Matrixa Barbara Cerinski, direktorica Sektora računovodstva i kontrolinga u Erste Card Clubu Olja Brkljačić, izvršna direktorica Razvoja poslovanja s klijentima u Addiko banci Petra Bašić Jantolić i projekt menadžerica u InterCapital Asset Management Maja Menićanin.

Istraživanja pokazuju da žene imaju sve veću kupovnu moć. Ne samo što odlučuju o kupovini unutar obitelji, već u brakove ulaze s minimalno jednakim primanjima kao partner, a mnoge žene zarađuju i više od svojih partnera. Prema istraživanju BCG-a, 73 posto žena je nezadovoljno kvalitetom usluga financijskih institucija, 71 posto je nezadovoljno uslugama osiguranja, investicijskih kuća i kartičara, a 70 posto smatra da bi usluge trebale biti prilagođene njihovim potrebama.

Prema istraživanju World Bank, žene su 16 posto sklonije štedjeti za nepredviđene troškove od muškaraca. U Ujedinjenom Kraljevstvu žene drže 41 posto svojih godišnjih primanja na štednji, dok muškarci drže svega 23 posto. Tako su značajan izvor likvidnosti za banke. Banke koje su članice organizacije Financial Alliance for Women za plasmane ženama imaju non-performing loan rate 1.5 posto, što je 53 posto manje nego za plasmane muškarcima. To sve za banke i ostale financijske institucije predstavlja neiskorišteni potencijal.


Pročitajte više: Uskoro nova Konferencija za žene u bankarstvu – razbijmo stakleni strop empatijom


‘Žene samo peglaju kartice’?

U Hrvatskoj još uvijek nemamo ovakvih istraživanja, ali svaki popis stanovništva pokazuje brži rast visokoobrazovanih žena od muškaraca. Neke banke imaju posebne proizvode za poduzetnice i vide business case u tim plasmanima.

Na ovom panelu fokusirat ćemo se na žene u segmentu stanovništva, a voljeli bismo i saznati vidi li se na portfeljima hrvatskih banaka i ostalih financijskih institucija rast kupovne moći žena, kakva su njihova iskustva sa ženama korisnicama kredita i kreditnih kartica, vrijedi li predrasuda da žene peglaju kartice i prekomjerno se zadužuju, kakva su iskustva banaka i ostalih financijskih institucija sa sklonošću riziku žena, kakve savjete žene žele dobiti i traže li žene savjete o investiranju i u što ulažu?

Ako i vas zanimaju odgovori na ova pitanja, pridružite nam se 28. rujna u Zagrebu! Prijaviti se možete putem poveznice.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -