Ove dvije govornice na konferenciji za žene u građevini objasnit će zašto to nije ‘muški’ svijet!

Mreža žena u biznisu, Women in Adria, ponovno organizira konferenciju uživo i ponovno njome ruši predrasude o ‘muškim sektorima’. Konferencija za žene u građevini, arhitekturi, geodeziji i povezanim industrijama održat će se 1. lipnja i pokazati zašto te industrije imaju posebne prilike za žene, a naše govornice će razbiti sve predrasude koje imate.


Pročitajte više: Koji dokumenti su vam potrebni ako ste vlasnica nekretnine?


Otklanjanje posljedice potresa su najizazovniji projekti u mojoj karijeri

Jedna od govornica će biti Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG), koja je radila na projektiranju Arene Zagreb i Novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Uz to je dobitnica nagrade Hrvatskog saveza građevinskih inženjera – posebno priznanje za osobit društveni doprinos jer je kao predsjednica HKIG-a nakon potresa u Zagrebu odmah uputila pozive svim revidentima i inženjerima Zagreba da se odazovu pregledu oštećenih zgrada te kontinuirano pratila, izvještavala i koordinirala sa svim inženjerima u toj teškoj situaciji. To smatra ujedno najvećim izazovom u svojoj karijeri.

Nina Dražin Lovrec

“Bez obzira na to što sam u svojoj profesionalnoj karijeri u realnom sektoru imala priliku sudjelovati na velikim i izazovnim projektima kao što je Zračna luka Franjo Tuđman, Rekonstrukcija Instituta Ruđer Bošković, izgradnja najvećeg trgovačkog centara te projekta škola, vrtića, sportskih dvorana, stambenih i poslovnih zgrada, smatram da je organizacija i otklanjanje posljedica dva razorena potresa u Zagrebu i SM županiji ipak najizazovniji projekt u mojoj karijeri. Mi smo kao društvo pa tako i struka nažalost bili nespremni za nastalu situaciju, no dobra organizacija i stručni tim su uvijek put k uspješnoj realizaciji ovog mega projekta koji predstoji pred našom strukom u sljedećih 10 godina”, ispričala je Nina Dražin Lovrec.

Dvije nagrade Kolos za izuzetna dostignuća u struci su najveće priznanje njezinom profesionalnom radu jer ih dodjeljuje struka.

  • 2011.- Kolos- HKGI- za projekt Arena centar u Zagrebu, Trigranit
  • 2014.- Kolos- HKGI- za projekt Novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb

Naravno, veliko priznanje za nju je i pozicija predsjednice Hrvatske komore inženjera građevinarstva kao lidera 6300 građevinskih inženjera.


Pročitajte više: Četiri osnovne stvari koje morate provjeriti prije kupnje nekretnine


Živim svoj san – inženjerka sam na gradilištu

Jedna od govornica na konferenciji za žene u građevini bit će Mateja Košćak, koja je u srpnju prošle godine završila Građevinski fakultet u Zagrebu, a već u listopadu iste godine zaposlila se u društvu Colas Hrvatska d.d. i tamo živi svoj san.

Mateja Koščak

“Moj karijerni put je izrazito kratak, ali veoma sladak. Trenutno radim na projektu izgradnje državne ceste D233 Hum na Sutli (D206) – Mali tabor (D229) u duljini od 1,5 km. Izazove smatram dobrodošlom prilikom za učenje i razvoj, a zahvaljujući mentorici i kolegama koji me usmjeravaju i velika su mi podrška, do sada niti jedna poslovna situacija nije predstavljala nepremostivu prepreku. Možda upravo zbog toga željno iščekujem sve izazove koji me očekuju na mom karijernom putu”, rekla nam je Mateja.

Ne samo to što se veseli novim izazovima, trenutno radi ono što je oduvijek htjela. “Uspjehom smatram to što radim ono što sam oduvijek sanjala, a to je biti inženjer na gradilištu. Radim posao koji volim i koji me ispunjava, svakog dana učim sve više i jedva čekam trenutak kada ću samostalno moći raditi na nekom projektu i iza sebe ostaviti vidljiv/opipljiv produkt svog rada i znanja. Činjenica da svojim radom stvaram puteve koji spajaju ljude je neprocjenjiva”, zaključila je Mateja.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sport i menstruacija

Sport i menstruacija: poznavanje menstrualnog ciklusa ih može savršeno ujediniti

Bilo da ste profesionalna ili rekreativna sportašica, poznavanje načina na koji vaš ciklus utječe na trening ključno je za postizanje vašeg...
- Advertisment -