Žene u lokalnim samoupravama grade put ka uključivosti i održivosti

Uskoro dolazi naša druga konferencija za žene u javnom sektoru. Iako žene čine većinu zaposlenih, one su još uvijek nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Napretka ima, stoga smo okupile žene koje iz prve ruke znaju kako on izgleda na panel-raspravi Žensko vodstvo u lokalnim samoupravama.

Konferencija će se održati 5. listopada u 8:30 u zagrebačkom hotelu International, a prijaviti se za sudjelovanje možete putem poveznice.

Zaokret ka održivosti važan i u javnom sektoru

Na panelu će sudjelovati:

  • Antonia Radić Brkan
  • dr. sc. Petra Škrobot
  • Jasenka Crnković
  • Jasna Petek
  • Sandra Ban
  • Tanja Novotni Golubić

Antonia Radić Brkan je zamjenica gradonačelnika Markarske. Cijeli svoj životni i poslovni put radi u turizmu, od prakse u makarskim hotelima, preko studija kulture i turizma, do posla u agenciji za destinacijski menadžment. Njezin ju je karijerni put prirodno doveo do zamjenice gradonačelnika našeg turističkog dragulja – Makarske. Želi dati svoj doprinos u napretku grada i njegovom razvoju u održivu turističku destinaciju.

Gradonačelnica Grada Samobora, Petra Škrobot je doktorirala poslovnu ekonomiju 2021. Nakon završetka studija radila je u privatnom sektoru u području prodaje i nabave, no uz upis na doktorski studij prelazi u javni sektor, i to kao asistentica na Katedri za trgovinu i međunarodno poslovanje, gdje je do gradonačelničke funkcije radila na izvođenju seminarske nastave te na znanstvenim projektima. Osnivačica je stranke FOKUS u Samoboru, a na mjestu prve gradonačelnice Samobora je od 2021.

Jasenka Crnković je zamjenica gradonačelnika grada Osijeka. Diplomski studij ekonomije završila je 2002., a doktorski studij Poduzetništvo i inovativnost upisuje 2017., te ima objavljena dva znanstvena članka. Karijeru je započela u financijama, u banci, a s vremenom prelazi u javni sektor. U lipnju 2021. stupa na mjesto zamjenice gradonačelnika grada Osijeka, a zadužena je za područje gospodarstva, kulture, financija, EU fondova i predškolskog odgoja.


Pročitajte više: Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji – Evo tko su one


Zajedništvo, ravnopravnost i uključivost

Jasna Petak je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije. Nakon završenog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta svoj je radni vijek usmjerila ka razvoju i prepoznavanju problema i potreba ranjivih skupina u društvu u želji da im osigura što bolju kvalitetu života. U radu se rukovodi načelima pristupačnosti i uključivosti, te je velika zagovornica rodne ravnopravnosti, a naročito u politici i na upravljačkim pozicijama. Kao zamjenica župana zadužena je za područja obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, civilno društvo i mlade.

Sandra Ban je voditeljica sektora poslovnih rješenja u tvrtki Libusoft Cicom koja je lider u pružanju softverskih rješenja i konzultantskih usluga za javni sektor.. Svoju je karijeru započela u podršci za proračunsko računovodstvo i lokalnu riznicu, a nakon dvije godine prelazi u konzultantski tim. U programiranje se upustila 2013. kad je bilo malo žena u tom području. Od 2021. radi kao direktorica Sektora tehnologija i programiranja, te sada vodi Sektor poslovnih rješenja.

Tanja Novotni je zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Ima bogato iskustvo rada u bankarstvu, obrazovanju i turizmu, a od 2013. je zamjenica župana iz redova pripadnika češke nacionalne manjine. Na svojoj poziciji aktivno zastupa interese pripadnika manjine, te promiče očuvanje kulturalnog identiteta Čeha uz zalaganje za njihovo sudjelovanje u političkom, kulturnom i društvenom životu županije. Posebno mari za njegovanje materinskog jezika, te zaštitu kulturne i prirodne baštine.

Konferencija će se održati 5. listopada u hotelu International. Prijaviti se za sudjelovanje možete se putem poveznice. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite.

Suorganizator konferencije je Udruga gradova. Konferenciju sponzoriraju LibusoftCicom, Hrvatska pošta, Pleter-usluge, Krapinsko-zagorska županija, Apis IT, Narodne novine, Grad Osijek, Pleter, Wellness i Juicy. “Žene u javnom sektoru” podržali su i institucionalni partneri Europska komisija i Hrvatska zajednica županija, a partner je i Partus.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -