Stiže Večera za žene u nabavi i logistici – zašto im je otežan napredak?

Žene čine 41 posto svih zaposlenih u nabavi, a samo ih se 15 posto nalazi na upravljačkim pozicijama. U svjetlu izazova s kojima se suočavamo, poput pandemije COVID-19 i inflacije, uloga nabave postaje sve važnija i strateški bitna u većini kompanija.

Kao i u ostalim područjima, suočavamo se s izazovom zadržavanja talentiranih žena u nabavi i logistici i pružanja mogućnosti za njihov napredak. Zato Women in Adria organizira Večeru za žene u nabavi i logistici, 7. rujna u Hotelu Zonar.

Večera za žene u nabavi i logistici: Razmjena iskustava ključna za uspjeh!

Iskustvo nas uči da su zajednica i razmjena iskustava ključni faktori za uspjeh žena i njihovih karijera. Na večeri ćete imati priliku uživati u inspirativnoj panel raspravi, razmijeniti svoja iskustva, proširiti mrežu poznanstava i zajedno raditi na osnaživanju žena.

Ugostit ćemo vas u Hotelu Zonar s početkom u 18:30 sati. Osim (ne)formalnog druženja, čaše vina, ukusne večere i puno dobrog društva, večer će obilježiti panel rasprava. Na panelici će svoje znanje i iskustvo podijeliti Ivana Cvetko Iliev, Darija Pizent, Marina Repić-Šarić, Snježana Sokol te Hari Zamlić.


Pročitajte više: Mr. sc. Nataša Cikač: „Nabava će biti sve važnija, traže se nove kompetencije, ali stakleni strop ostaje


Panel rasprava sa stručnjakinjama

Darija Pizent je nova direktorica logistike i upravljanja lancem opskrbe u kompaniji Rimac Technology. U Rimčevu tehnološku ispostavu dolazi iz Atlantic Grupe gdje je provela gotovo desetljeće. Iskusna je direktorica logistike i lanca opskrbe s dokazanim iskustvom u industriji potrošačkih dobara. Ima više od 12 godina iskustva na vodećim pozicijama, a implementira kulturu stalnih poboljšanja s pristupom usmjerenim prema kupcu.

Nakon više od 20 godina rada u koprivničkom uredu Carlsberga Croatia kao regionalna menadžerica u nabavi za SEB tržišta, Marina Repić – Šarić dobila je promaknuće i preuzela poziciju direktorice nabave za Srednju i Istočnu Europu u Carlsberg grupi. Repić – Šarić se pridružila Carlsberg Croatia još 2001. godine, a radila je kao brend menadžerica sve do od 2007. godine kada postaje dio tima za nabavu.

Snježana Sokol iskusna je menadžerica lanca opskrbe s dokazanom poviješću rada u maloprodajnoj industriji. Prava je stručnjakinja za logistička rješenja. Njen profesionalni put u Metrou počinje 2002. godine. Prvi posao koji je obavljala bio je asistent u nabavi, a kasnije je preuzimala različite pozicije u različitim odjelima kompanije kao što su nabava, financije, operacije i logistika. Najduže je radila u odjelu lanca opskrbe, gdje je pronašla sklad između dinamike, procesa i kreativnosti, što joj osobno odgovara.

Ivana Cvetko Iliev je Country Procurement Manager BU Adria u Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Zahvaljujući svom predanom radu i trudu stekla je međunarodni certifikat CIPS (Chartered Institute of Purchasing and Supply) škole na osnovnom i stručnom nivou, a također je i licencirana carinska agentica.

Hari Zamlić je Engagement Manager i Ensolvi. Poslovnu karijeru započeo je još za vrijeme studentskih dana, kada je pokrenuo startup projekt PickYou. Istovremeno, uz razvoj aplikacije za analizu tržišta, razvijao je vještine u pregovaračkim i prodajnim procesima. Unaprijedio je procese u nabavi te implementirao softver za nabavu u velikim poslovnim sustavima, poput Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Podravke i sl..

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u bankarstvu 2023

Kako je digitalizacija otvorila nova vrata ženama doznale smo na Konferenciji...

Iako žene čine većinu zaposlenih u bankarstvu, manjina ih je na visokim pozicijama. Proizvodi i usluge banaka rijetko su im prilagođeni,...
- Advertisment -