Ne odustajte od svojih ciljeva, a bol pretvorite u snagu

Ne treba odustajati na prvoj prepreci, a bol treba pretvoriti u snagu, poruka je s jučerašnje Konferencije za žene u sportu. Žene u ovoj industriji moraju znati multitaskati jer potrebno je biti i psiholog i motivator i stručnjak za društvene mreže. Ovo je industrija u kojoj nerijetko muškarci vode glavnu riječ. Upravo zbog toga tu je naša druga po redu Konferencija za žene u sportu. Cilj nam je bio osnažiti žene i umrežiti ih s onima koje imaju iste izazove te potaknuti razmjenu iskustava i učenje novih stvari. Ljudi znaju vrlo brzo odustati, no ako se držite svojih ciljeva postići ćete ono što želite, unatoč tome što na tržištu ima puno fitness trenera. Ne čekajte sutra, krenite još danas.

“Sport je kao matematika – do rezultata se može doći na više načina, a poslovanje u sportu je kao – kvantna fizika”, poručio je ispred Fitnes učilišta Matija Dunaj i poželio svima prisutnima uspješno (buduće) poslovanje.


Pročitajte više: TV će morati ravnopravno pratiti muški i ženski sport – Je li to rješenje za ravnopravnost u sportu?


Za uspjeh su bitni financijski plan i praćenje trendova

Ivana Ožegović, vlasnica knjigovodstvenog ureda specijaliziranog za neprofitne organizacije objasnila je što je sve potrebno za vođenje biznisa u sportu. Za profitabilno poslovanje najvažnije je imati financijski plan, smatra Ožegović koje je udijelila i nekoliko savjeta što učiniti kad je djelatnost neprofitabilna. Ako vidite da neka od usluga ne prolazi dobro – na vrijeme stanite s njom. Važno je i komunicirati s knjigovođama te gledati status svojih zaposlenika.

Ivana Ožegović

Senior Social Media Manager u agenciji 404 Karla Popovčić objasnila je kako se učinkovito oglašavati uz što manje troškova. U Hrvatskoj su najaktualnije društvene mreže Facebook, Instagram i TikTok. Iako je mlađima to čudno, Facebook je i dalje najzastupljenija mreža te je ujedno i najučinkovitija za oglašavanje. Koristi ga preko tri milijarde ljudi, a omogućava veliki angažman što je bitno za poslovanje. U Hrvatskoj TikTok ne dopušta oglašavanje pa su jedino dostupne suradnje s influencerima i praćenje i kreiranje trendi videa, a na Instagramu je i dalje jako bitna estetika.

Karla Popovčić

Fizički, ali i mentalni trening

Sandra Đurijanček, magistrica psihologije, objasnila je koliko je važan – mentalni trening. Važno je ulaganje u sebe, ali i pružanje podrške koja igra veliku ulogu. Spomenula je i promjenu te kako su njezini procesi uvijek kompleksni i izazivaju stres. U radu s klijentima ključan je i odnos jer mnogi klijenti upravo zbog nezadovoljstva time znaju otići. Postoje faze u izgradnji odnosa s klijentima – prvi kontakt, uspostava te održavanje odnosa. Važno je iskreno pokazati interes za osobu te na temelju toga pokušati naći rješenje.

Sandra Đurijanček

Magistrica farmacije Tena Šimunić iz ljekarničkog lanca Farmacia pričala je o zamkama suvremenog načina života poput zanemarivanja pregleda, loše hrane, ne uzimanja propisane terapije te općenito loše stanje organizma. Ljekarnici su, kaže, najdostupniji članovi zdravstvenog sustava. Spomenula je i dodatke o prehrani za koje mnogi misle da su uvijek štetni što uopće ne mora biti slučaj. Šimunić je upoznala žene s uređajem Accuniq BC720 na kojem se radi analiza sastava tijela pomoću malih količina struje. Mjerenje je brzo i jednostavno. Klijenti koji koriste ovu analizu su i profesionalni i rekreativni sportaši, ali i žene nakon poroda te žene u menopauzi.

Tena Šimunić

Od uspjeha nas dijeli malo

Na panel raspravi sudjelovale su fitness trenerice Suzana Štimac, Antonija Zaninović i Ilijana Bodlović poznatija kao Fitness Anny. Panel je moderirala Mirna Hajnić. Pričale su o izazovima prelaske na online poslovanje, personalizaciji programa te budućnosti treninga uživo.

Ilijana Bodlović, Antonija Zaninović, Suzana Štimac

Fitness trenerica Ilijana Bodlović ima pravu vojsku žena – njezine online treninge trenutno prati preko 15.000 žena. Zapošljava 83 radnika, od psihologa i nutricionista do motivatora. Iako je sada njezin rad široko prepoznat, nije sve bilo uvijek lako. Ispričala je svoju dirljivu priču. Naime, udebljala se, bila nesretna, ogovarala, bila ljubomorna na druge žene, kaže Bodlović. Kad je pokrenula svoj biznis bilo je teško, spavala je u dvorani u kojoj su žene vježbale, no bol treba pretvoriti u snagu, a od uspjeha nas dijeli samo malo. Stoga ne treba odustajati na prvoj prepreci.  

„Tijelo radi što glava govori“, zaključila je.

Ilijana Bodlović

Da glavu i tijelo treba zdravo hraniti znaju i u Nutribulletu i Nuttyju. Tako su se za dobru atmosferu osim inspirativnih govornica i panelistica, pobrinuli i iz Nutribulleta i Nutty Barica.


Na štandu Nutribulleta za cijelo vrijeme trajanja konferencije mogli su se isprobati ukusni smoothie napitci, a za dizanje energije bile su tu Nutty Barice, to-go obroci koji su u pravom smislu riječi puna šaka orašastih plodova.


Sponzori i partneri konferencije su SPARTA GYM & SPA ROTOR, Nutty, Fitnes učilište, Farmacia Sportsko savjetovalište, Chilly, Nutribullet, Borotalco i Jana.

Foto: Marin Tomaš

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

lojalnost kupaca

Što je zajedničko Dioru i Krašu?

Dior prodaje statusne simbole, a Kraš prodaje emocije 'u celofanu'. Ipak, u zadnje vrijeme čini se kao da i jedni i...
- Advertisment -