Evo o čemu ćemo slušati na Konferenciji za žene u sportu

Odavno znamo da su sportašice u medijima nepravedno podzastupljene u odnosu na svoje muške kolege. Recimo, puno ćemo se više pomučiti u pronalaženju prijenosa neke ženske utakmice, u odnosu na mušku. Na vodećim pozicijama žena gotovo pa i nema, zbog čega neke i odustaju od sportske industrije. Neke pak biraju poduzetništvo i osnivaju vlastite fitness centre. Kako bismo pomogle osnaživanju žena u sportskoj industriji, 16. lipnja na lokaciji Sparta Gym & Spa Rotor organiziramo Konferenciju za žene u sportu.

Prijave su otvorene do nedjelje 11. lipnja, a prijaviti se možete putem linka.

Financiranje projekata u sportu

Svojim predavanjem „Profitabilno poslovanje u sportu i fitnessu“ Ivana Ožegović naučit će nas koji je najbolji oblik poslovanja za teretane i sportske klubove – obrt, firma ili udruga. Također, govorit će nam o načinima financiranja te zapošljavanju kadrova i suradnika. Ožegović je vlasnica knjigovodstvenog ureda specijaliziranog za neprofitne organizacije.

Tajana Lovrić, voditeljica prodaje projekata i konzultant u području EU fondova u poduzeću PJR d.o.o, održat će predavanje „EU projekti i poticaji u sportu i fitnessu“. Predstavit će nam prilike za financiranje projekata u području sporta i fitnessa. Prikazat će primjere projekata te objasniti kako razviti i provesti projekt. Saznat ćemo i što sve možemo očekivati od poziva za bespovratna sredstva ove godine.

„Što nam donosi novi zakon o sportu?“ reći će nam Martina Jeričević, članica Ministarstva turizma i sporta. Predstavit će nam i potencijalne buduće natječaje Ministarstva turizma i sporta u području zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja i razvoja rekreacije u Hrvatskoj.


Pročitajte više: Dolazi naša prva Konferencija za žene u sportu – upoznajte govornice


Kako zadržati zaposlenike?

Ana Pia Matijaš održat će predavanje „Najnoviji trendovi marketinga u sportu i fitnessu“. Pandemija Covida-19 posebno se odrazila na granu industrije Wellness i fitness, zbog čega je važno adaptiranje na promjene. Dobit ćemo presjek novih trendova i navika kupaca.

„Kako zaposliti, zadržati i motivirati zaposlenike?“ reći će nam Andreja Bakula. Obradit će temu valjanog oglašavanja i provedbe selekcije zaposlenika na odgovarajući način, u svrhu ispunjenja zahtjeva radnog mjesta. Također, na primjerima će pokazati primjenu seta nefinancijskih metoda u motiviranju zaposlenika te njihovom dužem zadržavanju. Poseban je naglasak na značaju kreiranja pravog paketa benefita za zaposlenike.

Cilj nam je osnažiti žene koje već jesu u ovoj industriji, ali i privući nove. Prijaviti se možete putem poveznice.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -