Konferencija Žene u turizmu stiže u Opatiju! ‘Što očekuju naši gosti’?

Naša Konferencija za žene u turizmu stiže u Opatiju, vidimo se 24. studenog u Conference Parku 25/7! Događaj je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, a cilj konferencije je razmjena iskustava, umrežavanje i osnaživanje žena zaposlenih u sektoru turizma. U tome će nam pomoći naše govornice, koje vam danas predstavljamo. Da bi turističke kompanije mogle donositi bolje odluke i zadovoljiti rastuće žensko tržište, presudno je da žene budu aktivno uključene u upravljanje ovim tvrtkama. Žene u turizmu – Opatija vas čeka, pridružite nam se! Prijave su otvorene.

banner turizam

Koliko je važan integritet za postizanje globalne karijere u turizmu?

Prva govornica je Mirela Sučić Čevra, regionalna direktorica u turoperator kompaniji Kuoni Tumlare, a predavat će na temu „Kako razviti globalnu karijeru u turizmu“. Naglašava važnost odgoja i izvanškolskog učenja za uspješnu karijeru. Njezin put prema uspjehu započeo je još u ranoj mladosti, potaknut odgojem roditelja. Tijekom studija, koristila je svoje talijanske jezične vještine i internet kako bi nudila usluge prevođenja stranim tvrtkama. Nakon ulaska u Kuoni Tumlare, brzim usvajanjem znanja i predanim radom postala je najmlađa direktorica u grupaciji.

Zrinka Brekalo iz Odjela hospitality rješenja u A1 odgovorit će nam na pitanje „Kako izgledaju hoteli budućnosti?“. Razmotrit će tehnologiju koja mora biti tečna, glatka, profinjena, upotrebljiva i jednostavna, a istovremeno moćna, zadivljujuća i pouzdana. Ovo se odnosi kako na goste kojima je potrebna tehnologija za povećanje komfora, tako i na sve segmente hotela, uključujući zaposlenike i menadžment, kojima je potrebna tehnologija koja olakšava poslovanje. Hoteli budućnosti i projekti u oblasti gostoprimstva koji koriste nove tehnologije i naglašavaju održivost postaju ključni elementi u razvoju hrvatskog turizma.

Menadžerica za transformaciju financijskih funkcija u PwC Hrvatska Renata Pentek održat će predavanje „Integritet je sve“. Ispričat će priču o sebi i svom životnom putu te otkriti kako je stigla do točke gdje se sada nalazi. Naglasit će važnost integriteta i ostanka dosljednog sebi tijekom života.

Posebno će istaknuti važnost osvještavanja činjenice da sve promjene dolaze iznutra, iz naših vlastitih odluka i promišljanja. Također će istaknuti da je ženski put prema uspjehu često izazovan i pun prepreka te će pokušati inspirirati i motivirati druge žene u turizmu, potičući ih da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti.


Pročitajte više: Zrinka Brekalo iz A1 – Tehnološka i digitalna rješenja ključ su uspjeha


Pitanje svih pitanja: Što naši gosti očekuju od nas?

Predavanje „Putovanje prilagođeno svakom gostu: Salesforce Inovacije u industriji turizma i ugostiteljstva“ održat će Daria Nemchonok, CEO u LeverUP Consulting. Daria će nam odgovoriti na mnoga pitanja… Kako prepoznati potrebe potencijalnih gostiju te izgraditi povjerenje i odanost brendu? Kako zadržati personalizirani pristup na svim komunikacijskim kanalima te pritom maksimalno automatizirati poslovne i marketinške procese? Umjetna inteligencija u turističkoj industriji – da ili ne? Ova stručnjakinja za Salesforce i marketinšku automatizaciju otkrit će nam sve što trebamo znati o primjeni modernih CRM i CXM tehnologija u B2B i B2C domeni.

Što naši gosti očekuju od nas reći će nam Nina Marić, CEO u Oltre hospitality consulting. Nina je hotelska konzultantica koja je počela raditi još kao tinejdžerica, a njezin prvi posao bio je na recepciji hotela. Kako kaže, upravo ju je ta recepcija profesionalno odgojila. Radila je u velikim, luksuznim hotelskim stranim i domaćim brendovima, selila se od Zagreba do Venecije i Milana, pa sve do Tokija… Svojim svjetskim iskustvom svakodnevno pomaže hotelima.


Pročitajte više: Nina Marić svjetskim iskustvom hotele pretvara u mjesta rezervirana mjesecima unaprijed


Poslušajte primjere inovacija u ruralnom turizmu

Nakon panel-rasprave predavanje će održati Tanja Janjatović, direktorica hotela Royal. Kako kaže, kad vidiš priliku – iskoristi je, povezuj se s gostima, brini o detaljima, koordiniraj sve zahtjeve i dočekuj goste na prijateljski i profesionalan način. Tretiraj svoje kolege kao goste, njeguj ugodnu okolinu koja motivira, osnažuje i potiče na timski rad. Primjerom pokazuj i pohvaljuj kada treba, ali i pozdravljaj kada učinka nema. Dat će nam brojne savjete, a glavna poruka je – samo tvoj osobni pristup poslu može ga činiti zabavnim, učinkovitim i bez muke.

Za kraj, direktorica Turističke zajednice Ivanić-grada Ana Gašparović predavat će na temu „Održive turističke prakse i pokazatelji uspješnosti“. Govorit će nam o inovacijama u ruralnom turizmu, koristeći konkretne primjere – Sezonske atrakcije: Upoznat ćemo se s pričom o uspješnom Posavskom Kukuruznom Labirintu „Hrvatica“ i kako je autentičnost privukla posjetitelje. Mjerenje uspješnosti manifestacija: Ana će istražiti kako se Bučijada uspjela razviti i zašto je zadovoljstvo posjetitelja ključno za uspjeh ovakvih događanja. Inovativni outdoor modeli: Proučit ćemo primjer Black Gold Night Run, spoja sporta, umjetnosti i industrijske baštine uz podršku lokalnim poljoprivrednicima. Održivi promo materijali: Ana će podijeliti kako promovirati destinaciju koristeći održive promo materijale poput paketića s mješavinom medonosnog sjemena pod sloganom „Zazujimo livadu“.

Jedna od govornica bit će i Margarita Maruškić Kulaš, direktorica u Aquatika Slatkovodni akvarij Karlovac. Stručnjakinja je za upravljanje destinacijama s 20 godina prethodnog radnog iskustva u DMC tvrtkama u logistici, razvoju turističkih proizvoda i upravljanju događajima te je certificirani stručnjak za hrvatske sastanke i događaje. S magisterijem iz ekonomije, trenutno je studentica na Specijalističkom studiju Ribarstva na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivamo vas da nam se pridružite 24. studenog, čeka nas nova Konferencija za žene u turizmu. Opatija vas sigurno neće razočarati. Prijave su moguće putem poveznice!

Sponzori i partneri konferencije su PwC, Prima, Hrvatska turistička zajednica, Salesforce, LeverUp, Job Hunter, A1 i Amadria Park. Događaj se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -