Sve popularniji ženski nogomet – za Svjetsko prvenstvo prodano već pola milijuna ulaznica

Iako do turnira ima još više od pola godine, već se prodalo više od 500.000 ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo za žene, prenosi FIFA.

“U srpnju, dvije milijarde ljudi će pratiti FIFA-ino Svjetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu – ovo je izuzetna prilika”, navodi Zoe Bettison, ministrica turizma Južne Australije.

Pripreme u završnoj fazi

Turnir započinje 20. srpnja utakmicom domaćina Novog Zelanda i Norveške. Utakmice će se igrati na ukupno deset stadiona od kojih se šest nalazi u Australiji, a četiri na Novom Zelandu. Najveći stadion na kojem će se igrati utakmice je Stadion Australia koji može primiti 83.500 gledatelja.

Pripreme za žensko nogometno prvenstvo su u završnoj fazi, a FIFA cilja na ukupno prodanih više od 1,5 milijuna ulaznica. Deset najvećih kupaca ulaznica za Svjetsko prvenstvo za žene 2023. su navijači iz Sjedinjenih Američkih Država, Engleske, Katra, Njemačke, Kine, Kanade, Republike Irske i Francuske, piše Women’s Agenda.

“Ovo naglašava fantastičnu privlačnost ženske igre i strast koju izaziva među globalnim nogometnim obožavateljima”, rekla je FIFA.

Na prošlom Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene pobjedu su odnijele Sjedinjene Američke Države. Porazile su Nizozemsku s 2:0. Amerikankama je to bila druga uzastopna zlatna medalja, a ujedno i četvrti put da su osvojile pobjedničko postolje u svojoj povijesti, piše Global.


Pročitajte više: FIFA mijenja globalne standarde – trudne nogometašice očekuje bolja potpora


Žensko nogometno prvenstvo: pet debitantskih nacija

Najmanje pet nacija debitirat će na Svjetskom kupu za žene 2023. godine – uključujući Maroko, Zambiju, Filipine, Vijetnam i Republiku Irsku – a još tri će se možda pridružiti nakon završnog međukontinentalnog doigravanja na Novom Zelandu u veljači.

Podrška ženskom nogometu očito raste jer su se u posljednje četiri godine dogodile kulturne i financijske promjene u ženskoj igri. Pozitivan trend vidljiv je i po prodaji karata. S navijačima iz 129 različitih zemalja, prodano je više ulaznica za ovogodišnji inauguracijski turnir nego u prvih šest mjeseci prethodnog Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2019.

Tri od pet najposjećenijih ženskih nogometnih utakmica svih vremena dogodile su se prošle godine, a Barcelonin polufinale UEFA Lige prvaka za žene protiv Wolfsburga postavio je novi rekord od 91.648 prodanih ulaznica.

Proteklog vikenda prodano je ukupno 46.811 ulaznica na stadionu Emirates u Londonu gdje su se Chelsea Sama Kerra susreli s Caitlin Foord i Arsenalom Stepha Catleyja.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -