5 savjeta stručnjaka kako voljeti svoj život!

Idete li kroz život bezbrižno ili ste opterećeni svakodnevnim brigama? Biste li svoj život opisali kao sretan ili još čekate nešto kako biste ga tako nazvali? To su potpuno uobičajena pitanja no, odgovori koje na njih dajete su više nego bitni. Koji god odgovori bili sigurno biste se željeli osjećati poletnije i zadovoljnije u životu. To, naravno, nije uvijek lako, ali vaša životna sreća ovisi samo o vama samima.

Sreća u životu stvar je percepcije. Često nas svakodnevne brige natjeraju da na svoj život gledamo lošije nego što on stvarno jest. Zato je način na koji mislimo o samima sebi i svom životu zapravo naša najveća moć. Stručnjaci donose savjete kako to iskoristiti u svoju korist.

Ostanite vjerni sebi

Kako biste bili sretniji prva stvar koju morate učiniti je prestati razmišljati o tome kako vas drugi doživljavaju. Naravno, nikada se nećete u potpunosti riješiti osjećaja nelagode kada uđete u prostoriju punu ljudi i osjetite stotinu pogleda na sebi. No, u većim životnim odlukama i trenucima kada trebate slušati samo sebe, doista to i učinite. Ne dopustite da vam životna sreća ovisi o onima koji vam nisu bitni ili oni čije se osude bojite.

Izdvojite vrijeme za sebe

Ljudima koje volimo poklanjamo svoje vrijeme i jedva čekamo da s njima podijelimo trenutke svog dana. No, zapitajte se dajete li sami sebi isto toliko ljubavi, poštovanja i razumijevanja koliko i onima koje najviše volite? Kako biste bili zadovoljni sa sobom i svojim životom bitno je u užurbanoj svakodnevici pronaći vrijeme za brigu o sebi, svom umu i tijelu. Životna sreća krije se upravo u tim malim stvarima. Zato, ponekad odbijte večernji izlazak, ostanite čitati knjigu i zaokupite se sami svojim mislima. Dopustite sebi da odspavate duže danima kojima imate vremena, pazite na svoju prehranu, pronađite vremena za trening ili meditaciju.

Povezano: Želite da vas svi vole ili da budete inspiracija drugima?

Prihvatite probleme

Oni koji kroz život idu s nepokolebljivim smiješkom na licu i nikada ga ne skidaju, s pravom nam djeluju umjetno i lažno. Nitko nije savršen. Nemojte zbog nekoliko pogrešaka izgubiti fokus i dopustiti da se nad vaš život nadviju negativne misli. Svi imamo loše dane i osjećamo da nas pritišću problemi. U takvim trenucima bitno je biti iskren prema sebi i okolini i priznati da vam treba pomoć i utjeha. Kada svoje tegobe podijelite s drugima život će vam se činiti lakši i skinut ćete dio tereta sa svojih leđa.

životna sreća

Radite ono što vas veseli

Razmislite o čemu maštate kada ste zatrpani poslom. Gdje biste voljeli biti i što biste voljeli raditi? To su stvari u kojima istinski uživate i u kojima se krije vaša životna sreća. Kada se osjećate potonulo i bezvoljno pokušajte se prisjetiti svoje „sretne liste“. Ako uživate u šetnji prirodom ili odlasku u kino, igranju s djecom ili pečenju kolača, zašto ne biste dan koji je počeo loše završili s jedom takvom aktivnošću? Čak i kada vam obveze ne dopuštaju da napustite primjerice radno mjesto, uvijek možete na svoju playlistu ubaciti sve omiljene hitove i tako si olakšati dan. Ako malo zaplešete na stolici nitko vam neće zamjeriti, a vi ćete dobiti instant osjećaj sreće i zadovoljstva.

Povezano: Naučite meditirati uz ovu jednostavnu aplikaciju

Završite dan zahvalni

Svaki je dan prilika da stvorite nešto novo, radite, učite, razvijate se. Ne zaboravite da je život izniman dar i da na njemu prije svega trebate biti zahvalni. Koliko god izlizano zvučalo, nikada ne znate koji dan može biti posljednji i što se u trenutku može dogoditi. Zato, na kraju dana, prije spavanja, sjetite se svega lijepoga što ste proživjeli i čemu se tek nadate da ćete proživjeti. Pohvalite sami sebe za sve što ste postigli u nevjerojatnoj avanturi života.

Ako na život gledate kao na dar koji morate voljeti i cijeniti naučit ćete se lakše nositi i s onim manje lijepim njegovim stranama.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Na večeri za žene u znanosti i farma biznisu pričalo se...

U ugodnom ambijentu hotela Westin, pod lusterima u obliku leptira, ugostili smo žene iz znanosti i farma biznisa. Nakon formalnog druženja...
- Advertisment -