Stomatologinja Diana Plazonić: “Unatoč gubitcima, ne bih ništa mijenjala“

Diana Plazonić je liječnica dentalne medicine iz Splita koja se bavi makeoverima pacijenata, odnosno antiaging tretmanima, estetikom lica i dentalnom medicinom.

Karijeru je započela 1995. godine u domu zdravlja kao stomatolog, no prije 20-ak godina odlučila se za zaokret kad je krenula pratiti nove trendove u dentalnoj medicini koji su minimalno invazivni, a rezultati su vidljivi odmah. Tada je počela raditi kompozitne ljuskice za zube koje su i danas popularan način dobivanja lijepog osmijeha. To su estetske navlake koje se postavljaju na prednju stranu prirodnih i zdravih zuba. Takvim tretmanom nema brušenja, bolova, a pacijent dobiva prekrasan osmijeh.

Savršeni brak između dentalne medicine i antiaging tretmana

Dr. Plazonić godinama se bavila svojom strukom, no 2009. godine je pohađala je seminar dr. Boba Khanna, prvog stomatologa koji je radio antiaging i estetiku licu. I samog dr. Khanna kolege i liječnici nisu shvaćali ozbiljno, no dr. Plazonić je sinula ideja da proširi posao u smjeru estetike lice.

Kako bi se usavršila u antiaging tretmanima, morala se educirati. “Solidno sam znala anatomiju glave i vrata, ali morala sam se upoznati s kožom i pilinzima što je više dermatološki spektar”, objasnila je Plazonić, dodajući: “Uvijek se moraš malo educirati izvan svojih granica da znaš koje su tvoje granice.”

Kad je krenula u posao, posvetila se učenju, ali svoju vrijednost je osjetila tek na edukaciji na Sveučilištu Nici. “Radila sam s ljudima iz cijelog svijeta i tek sam tu osjetila koliko znam, gdje sam ja u odnosu na ostale”, rekla je.

Povezano: Osigurajte pozitivan prvi dojam uz neinvazivne i učinkovite metode dentalne i estetske medicine

Upravo to je razlog zašto se odlučila na drugačiji pristup problemu. „Nije dovoljno pomlađivati kožu nego je potrebno promijeniti strukturu ispod kože. Tu sam ja pronašla “brak” između dentalne medicine i antiaging tretmana. Stomatologija mi pruža mogućnost da napravim lifting čeljusti, a nakon toga tretman filerima”, rekla je.

No, kad je započela raditi antiaging bila je među prvim stomatolozima koji su krenuli na edukacije za to. Što je bila previše inovativno za to vrijeme.

Tržište mora biti spremno i zrelo za proizvod koji nudiš“, istaknula je, dodajući: “Bitna je ta sinergija zrelosti tržišta i tvoje inovacije.”

No danas smatra da se tržište razvija te da će se razvijati i dalje. “Mislim da se to tržište tek razvija i mislim da će usluge tog tipa postati nešto što se radi svakodnevno poput odlaska frizeru”, prepričala je Plazonić, dodajući: „Ništa ne daje svježinu kao antiaging tretmani. Kreme ne funkcioniraju jer idu na površinu kože, a mi ne starimo na razini kože nego na razini kostiju, mišića.“

Zubar u Splitu (2)

Estetski tretmani ne mogu rješavati emocionalne probleme

Iako se bavi estetskim tretmanima, smatra da i u njima treba postojati granica. Estetski tretmani trebaju donositi svježinu, a ne rješavati emocionalne probleme. “Moraš se dobro osjećati u svojoj koži, voljeti sebe takav kakav jesi”, objasnila je dr. Plazonić, dodajući: 

“Nemojte težiti savršenstvu nego kao i svim aspektima života, tražite neku novu svježinu. Ne samo u izgledu, nego u unutarnjem osjećaju. Ljudi obično pretjeraju kad emocionalnu nesigurnost žele kompenzirati vanjskim izgledom. Moj stav je da se dobar rad ne vidi. Ja radim „no trace face“ što znači da nevidljivim liftinzima pomlađujem ono što osoba je te da ne izgubi karakter prilikom toga.”

Svojima najvećim postignućem smatra dobro obavljen posao i zadovoljstvo klijenta. “Zadovoljna sam kad ta komunikacija teče dobro, kad dobro objasnim što se može dobiti, a što ne može. Kad uđemo u tu suradnju i ona dobro teče”, ispričala je Plazonić.

Objasnila je kako je promjenom izgleda nečijih zubi uspjela riješiti nečije dugogodišnje komplekse. “Praktički nakon dva sata ljudima promijenim život, a najdraži mi je njihov AHA efekt kad se ustanu iz stolice i shvate da su zablistali“, ispričala je dr. Plazonić.

Poslovni potezi i „greške“

Kroz svoju karijeru osjetila je konkurenciju i kompeticiju. No, ona smatra da za tim nema potrebe. “Ne mislim da mi je itko konkurencija jer svi profiliramo rad na svoj način“, istaknula je.

No, Diana Plazonić nije samo liječnica dentalne medicine nego i svestrana žena koja se okušala i nekim drugim vodama. Naime, ona i suprug su uvozili proteine, no smatra da su bili previše inovativni zbog čega je taj poslovni potez završio gubitcima. No, ne žali za tim potezom niti ga smatra velikom greškom. “Mi smo došli prerano, kad su i veliki klubovi mislili da su proteini kao steroidi”, objasnila je i iz tog poslovnog poteza zaključila važnost spremnog i zrelog tržišta za proizvod.

Danas isto radi na inovacijama pa tako botoksom i sličnim tretmanima rješava glavobolje, migrene i miofascijalne boli.

Ne odvaja poslovni i privatan život

Tijekom života uspjela je balansirati privatno i poslovno, a sad kad su joj djeca odrasla prestala je odvajati privatan od poslovnog života. “Praktički sam cijeli dan u radnom modalitetu, ali naučila sam se na takav način odmoriti i popiti kavu”, rekla je Plazonić, dodajući: “I na godišnjem dođem nešto odraditi. Nije to za svakoga, moraš to voljeti te imati fizičke i psihičke energije sve to napraviti.”

“Mislim da nije cilj života ostvariti ciljeve jer je cilj daleko, nego je važno kretati se u toj putanji. Prvo moraš ti biti dobro, a onda možeš kreirati uspjeh u poslu, odvojiti vrijeme za sebe pa se vratiti poslu. Kad pokušavaš nešto na silu, to neće ići”, rekla je dr. Plazonić, zaključujući: “Kad imaš dovoljno energije tek onda možeš nešto realizirati u poslu i u životu.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -