3D rođendanska čestitka je jedinstven način kojim možete poželjeti rođendan slavljeniku

Tražite li čestitku za rođendan kojom želite obilježiti dan rođenja voljene osobe, ali ne možete pronaći nešto malo drugačije? Predlažemo 3D čestitke koje, dok se otvaraju, otkrivaju još jednu dimenziju, a one najjednostavnije može svaka osoba napraviti i sama kod kuće. 

Pop-up 3D rođendanska čestitka u kutiji

Kutija koja je ujedno i rođendanske čestitka je interaktivna. Uključuje različite elemente poput ukrasa, slika, rođendanskih motiva i slično. Pritom slavljenik otvara kutiju u kojoj svakim korakom otkriva rođendanske želje, motive koji su vezani uz rođendan i male uspomene na život poput slika.


Pročitajte više: Čestitke za rođendan: kako ispisati prikladne želje za svaku priliku


Jednostavna DIY 3D rođendanska čestitka

Iako se 3D rođendanske čestitke najčešće režu s laserom kako bi bile precizne i lijepe za komercijalnu prodaju, one najjednostavnije možete napraviti i sami kod kuće. Birajte jednostavne motive poput balona ili torte sa svjećicama. 

Primjerice, za ovu 3D čestitku su potrebne škare, dva papira i dekorativna vrpca u različitim bojama. 

Najprije presavinite papir jer će oblik torte “iskočiti” u sredini. Na preklopljenom papiru označite mjesto gdje ćete rezati na šest točaka od više prema niže jer će oni predstavljati katove torte. 

Dijelove koje ste zacrtali režite sa škarama. Zatim otvorite čestitku i katove torte presavinite prema unutrašnjem dijelu čestitke kako bi “iskočili” dok se čestitka otvori.

Gornje rubove katova torte ukrasite s ljepljivom dekorativnom vrpcom koji će izgledati poput glazure za tortu, a za sami vrh napravite male svjećice od papira. Mjesto oko torte ukrasite malim komadićima papira koji će izgledati poput konfeta.  

Uzmite još jedan papir u boji za podlogu, presavinite ga i zaljepite pop-up dio čestitke u njega.

Zadnji korak koji vam je preostao je da napišete svoje rođendanske želje slavljeniku u čestitku i potpišete sebe i svoje prijatelje. 

Upute možete slijediti i ovdje:


Pročitajte više: Kreativne ideje koje možete isprobati sa svojim mališanima


Origami 3D rođendanska čestitka

Origami je još jedna opcija za 3D čestitku za rođendan koja će se istaknuti, ali je najteža za napraviti kod kuće jer je potrebno na precizan način presavinuti papir te ga nije dozvoljeno rezati.

Foto: Pinterest 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -