A1 Hrvatska pokrenula A1 STEMFemme program namijenjen isključivo studenticama STEM fakulteta

A1 STEMFemme program simbolično je predstavljen povodom Dana žena, a namijenjen je upravo ženama, odnosno studenticama završnih godina STEM fakulteta (FER, FESB, FERIT, TVZ, FOI, FPZ i PMF matematika) koje imaju priliku tijekom tri mjeseca stjecati iskustvo u A1 Hrvatska i raditi na konkretnim projektima uz primjenu najnovijih tehnologija i podršku mentorice.

Stjecanje iskustva studentskom praksom

Studentice će uz plaćenu praksu dobiti i stručnu edukaciju te će se moći, bez prethodnih provjera, prijaviti za A1 Start pripravnički program kroz koji im se nudi prilika i dužeg ostanka u kompaniji.

Iskustvo će stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također, upoznat će se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju.


Pročitajte više: Najmoćnije žene u biznisu imaju diplomu iz STEM područja


Program promiče raznolikost i rodnu ravnopravnost

Raznolikost u radnom okruženju jedan je od ciljeva održivosti A1 Hrvatske. U kompaniji je zaposleno 44 posto žena i 56 posto muškaraca, a na menadžerskim pozicijama je omjer 37:63 posto u korist muškaraca. Unatoč tome što su STEM zanimanja još uvijek dominantno muška, u A1 Hrvatska čak 80 posto žena radi na poslovima napredne analitike. Isto tako, 71 posto žena u kompaniji bavi se naprednim business analizama i IT arhitekturom, a također se nalaze i na vodećim menadžerskim pozicijama unutar tehničkog sektora poput data science područja, ICT infrastrukture te upravljanja mrežom i IT uslugama.

Promicanjem raznolikosti i rodne ravnopravnosti unutar kompanije, A1 Hrvatska potiče kreativnost i produktivnost, stvara tolerantno i poticajno okruženje za rad te privlači nove talente.


Pročitajte više: Entuzijazma i znanja za STEM područje ženama ne nedostaje, a evo zašto samo rijetke odabiru ovaj karijerni put


Prijave traju do 16. ožujka

Prijave na A1 STEMFemme natječaj traju do 16. ožujka. Program će započeti 18. travnja te će trajati do kraja lipnja 2022. godine. Više o samom natječaju na možete saznati na A1 STEMFemme.

Foto: A1

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -