Kako vam delegiranje administrativnih poslova može pomoći u razvoju poslovanja?

Nakon dugo razmišljanja i računanja, odlučili ste pokrenuti vlastiti posao. Shvatili ste da pokretanje posla zahtjeva puno vremena i borbe s administracijom. Nakon što ste cijeli postupak uspješno završili i jedva čekate postati poduzetnik koji će se posvetiti svojim idejama, shvatite koliko vam svakodnevni administrativni poslovi oduzimaju vremena.

Povezano: Financijski direktor za iznajmljivanje!

Odjednom ste svjesni da nemate dovoljno sati u danu da biste obavili sve svoje zadatke. Fokus vam se premješta na sporedne stvari. Gubite energiju obavljajući njih umjesto onoga zbog čega ste se i upustili u poduzetničku avanture.

Administrativni poslovi – “briga” za nekog drugog

Jednostavno rješenje za to je angažiranje nekoga tko će se pobrinuti da se administrativni poslovi obavljaju bez da im vi dajete previše vremena. Naime, možete iznajmiti usluge obavljanja administrativnih poslova za svoje tvrtku. Na koje načine vam delegiranje administrativnih poslova može pomoći u vašem poslovanju?

Ušteda vremena

Možete biti na dva mjesta u isto vrijeme. Naravno, ne doslovno, ali učinak može biti takav. Dok ste vi na poslovnom sastanku sa važnim klijentom, vaš virtualni administrativni asistent će za vas pripremiti izvještaj, izraditi dopis ili pak naručiti uredski materijal kojeg vam je ponestalo. Ukratko, pobrinuti će se za sve uredske poslove kako vi ne biste izgubili vrijeme na nevažne detalje te se posvetili onome što je doista važno za vaše poslovanje.

Ušteda novca

Zapošljavanje radnika je dugotrajan, kompliciran i skup proces. Angažiranje administrativnih usluga je učinkovit način da dobijete potrebnu pomoć u svakodnevnom poslovanju, a bez razmišljanja o zapošljavanju, opremi za rad, plaćama, bolovanjima, godišnjim odmorima. Uz to, platit ćete samo stvarno odrađeni posao, sukladno vašim potrebama.

Administrativni poslovi smanjuju produktivnost

Kada ne morate brinuti o svakodnevnim uredskim poslovima, nego ste ih prepustili osobi od povjerenja, imate više energije i vremena za bavljenje vašom primarnom djelatnosti. Fokus vam je tada samo na onom bitnom, a rezultati su vidljivi gotovo odmah.

Naravno, postoji još puno razloga zbog kojih bi i za vas i za vaš posao dobra odluka bila delegiranje administrativnih poslova. Na primjer, sigurnost da će administrativni poslovi biti obavljeni na stručan i profesionalan način. Iako nisu primarni, administrativni poslovi su važan i neizostavan dio svakog poslovanja, stoga je važno da budu obavljani profesionalno, točno i u rokovima.

Povezano: U čemu je tajna produktivnosti? Naše članice imaju odgovor

Nadalje, delegiranjem administrativnih poslova dobit ćete podršku u poslovanju. Uz to, imat ćete neprocjenjiv osjećaj slobode, kreativnosti i energije za razvijanje svog poslovanja koji dobijete kada oslobodite vrijeme za bavljenje svojom strašću, zbog koje ste se i upustili u poduzetničku avanturu.

Autor: Irina Malogorski, Office.com.hr

Foto: Unsplash

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

otpuštanje stresa

Provedite 7 dana na Hvaru i opustite svoje tijelo i um!

Iza nas su mjeseci koji su većini bili izuzetno teški i stresni. Bili  smo izloženi brojnim novim situacijama, okolnostima koje kod...
- Advertisment -