Top alati za online: 7 opcija koje mogu zamijeniti Zoom i Skype

Online sastanci naša su realnost postali zahvaljujući pandemiji koronavirusa, a s obzirom na to da ne zahtijevaju fizičku prisutnost zadržali su se i danas kad nam je pandemija samo sjećanje. Organizirati i održavati online sastanke može biti prilično zahtjevno i oduzimati previše dragocjenog vremena. Iako su Zoom, Teams i Google Hangout daleko najpopularniji alati za online sastanke, postoji još nekoliko korisnih koji olakšavaju pripremu i sudjelovanje na online sastancima.

Livestorm

Livestorm je jedan od najpopularnijih alata za upravljanje online sastancima. Omogućava upravljanje svakim aspektom sastanka direktno putem web pretraživača kojeg preferirate. Nudi opciju automatizacije promocije vašeg online eventa ili sastanka, a nudi i napredne mogućnosti analize podataka i statistika nakon sastanka.

Maksimalni broj sudionika na sastanku putem Livestorma je 1000, a može se koristiti na svim mobitelima, tabletima i računalima. Dostupna je i opcija dijeljenja ekrana te digitalnih ploča za pisanje koje olakšavaju brainstorming i prikupljanje ideja na jednom mjestu. S obzirom na to da je riječ o web-baziranom alatu, nije potrebna instalacija, što dodatno ubrzava i olakšava priključivanje online sastanku.


Pročitajte više: Hoće li online sastanci zamijeniti sve one nepotrebne sastanke uživo?


WebinarJam

WebinarJam je softversko rješenje za live streaming online evenata. Putem WebinarJama moguće je podijeliti PowerPoint prezentaciju ili podijeliti ekran s drugim sudionicima. Registracija je jednostavna i moguće ju je obaviti putem jednog klika, a dostupni su i alati za SMS i e-mail marketing. Svaki online event može se automatski snimiti i pohraniti, a dijeljenje datoteka vrlo je jednostavno.

Webex

Webex dolazi s nizom praktičnih dodatnih alata kao što su oglasna ploča i različite opcije za ankete. Posebno se ističe alat koji detektira pozadinsku buku i upozorava korisnika da se ne može dobro čuti. Sastanke je moguće snimiti putem vanjskih aplikacija, a dostupna je Call Me opcija za sudionike koji se ne mogu priključiti sastanku. Webex se ističe i po osobito visokoj razini sigurnosti, tako da možete biti sigurni da zaštićeni podaci neće procuriti.


Pročitajte više: Osjećate li i vi intenzivan umor nakon videopoziva? Evo o čemu je riječ!


Samepage

Samepage se ističe s kvalitetnim ugrađenim kalendarom koji znatno olakšava organizaciju online sastanaka. Dostupno je više chat opcija, a upravitelj datotekama omogućuje direktno uređivanje, dijeljenje i sinkronizaciju svih bitnih datoteka. Tu je i Task manager koji omogućuje davanje zadataka članovima tima te streaming kanal na kojem je moguće ostavljati komentare i podsjetnike. The Pages je također koristan alat koji omogućuje stvaranje i uređivanje dokumenata u sustavu nalik WordPressu.

Join.Me

Join.Me se ističe jednostavnim dizajnom koji omogućuje brzo snalaženje u sustavu i jednostavno priključivanje u online sastanke. Sastanke je moguće organizirati putem Outlooka i Google Calendara, a mogu se naknadno pohraniti u mp4 formatu na cloudu s 50 GB prostora. Sastanke je moguće postaviti putem jednokratnog koda ili URL-a kojem se svatko može pridružiti. Iako dodatni alati nisu dostupni, fokus je u sastancima koje je lako organizirati i moguće im se brzo pridružiti.

BigBlueButton

BigBlueButton je web alat za sastanke i konferencije koji je specijaliziran za učenje na daljinu. Izvrsna je opcija za različite online edukacije. Nudi opcije poput virtualnih ploča i snimanja predavanja, a moguće se i prebacivati iz predavačkog u sastanak način rada.


Pročitajte više: Kako preživjeti online sastanke u “novom normalnom”?


WebRoom

WebRoom za registraciju koristi vaš Google račun, a zatim stvara virtualnu sobu za sastanke koju je moguće dijeliti putem svih Google dokumenata. Odličan je alat za online edukacije, a omogućuje i jednostavno dijeljenje datoteka koje sudionici mogu skinuti i međusobno dijeliti. Neovisni zasloni znače da svatko može pregledavati dijeljeni sadržaj brzinom koja mu odgovara.

Navedeni alati za online sastanke mogu biti korisna alternativa Zoomu ili Skypeu, bez obzira na to želite li isprobati drugačiji sustav ili su vam potrebne opcije koje popularniji alati nemaju. Uz brojne opcije koje su na raspolaganju možete izabrati nešto što odgovara vašim potrebama i olakšava sastanke u virtualnom svijetu.

Foto: Unsplash/Brooke Cagle

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -