Barbie postala pilotkinja!

Najpoznatija lutka na svijetu, Barbie, dobila je tri nova zanimanja. Naime, tvrtka Barbie Mattel udružila se s Virgin Atlantic pa su nastale Barbie pilotkinja, inženjerka i stjuardesa.

Kako je nastala Barbie pilotkinja?

Nova izdanja Barbie lutke su dio projekta Dream Gap koji je pokrenut kako bi se borio protiv činjenice da djevojčice u dobi od pet godina počinju razvijati ograničavajuće samopouzdanje i sumnjaju u svoj puni potencijal. Cilj projekta je istaknuti uzore kako bi djevojkama pokazali što sve mogu biti.

Povezano: Barbie poduzetnica je stigla!

Barbie je dosad imala više od 200 karijera, a sada joj su se pridružile pilotkinja, inženjerka i stjuardesa. Trenutne statistike u Velikoj Britaniji ističu da je samo 12 posto žena inženjerki, a tek 4 posto pilotkinja.

“Znamo da su žene u brojim zanimanjima unutar zrakoplovstva trenutno premalo zastupljene. Isto tako, znamo da to nećemo moći promijeniti preko noći. Stoga je neophodno da ovo bude dugoročna strategija, ističući djeci najmlađe dobi da su sva zanimanja otvorene opcije”, rekla je Nikki Humphrey, dopredsjednica sektora za ljudski potencijal, dodajući: “Naše partnerstvo s Barbie označava još jednu prekretnicu u našoj posvećenosti tome.

Zapanjujuće je što djevojke počinju vjerovati da se ne mogu odlučiti za određenu karijeru već sa pet godina. Naša je ambicija zaustaviti takvo vjerovanje. Surađujući s Barbie, omogućeno nam je da izravno razgovaramo sa budućom generacijom zrakoplovnih radnica, žele li biti kabinsko osoblje, inženjerke ili pilotiknje. ”

Poticanje žena na STEM zanimanja

Barbie pilotkinja

Partnerstvo između Virgnin Atlantica-a i Barbie za cilj ima potaknuti više žena na STEM karijere i karijere u zrakoplovstvu. Isto tako, zrakoplovna tvrtka će imati dane otvorenih vrata za buduće pilotkinje te voditi piloktinje i inženjerke u škole kako bi ih djeca mogla upoznati i imati priliku postavljati pitanja.

Iz Virgin Atlantica su istaknuli da oni igraju važnu ulogu u poticanju žena na karijere u STEM industriji.

Povezano: Nova Barbie reklama s očevima u glavnim ulogama: Vrijeme provedeno u njenom imaginarnom svijetu investicija je u njen pravi svijet

Lutke nose prave uniforme Virgin Atlatnica te imaju različite etničke i fizičke raznolikosti. Pilotkinja nosi uniformu pilota, zajedno s krilima i značkom. Inženjerka nosi ravne sigurnosne čizme, pristupni konopac i slušalice za uklanjanje buke. Stjuardesa nosi slavnu crvenu uniformu Virgin Atlantic koju je dizajnirala Vivienne Westwood.

Foto: Virgin.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -