Imate udrugu i željeli biste dobiti bespovratna sredstva EU fondova?

Osnovali ste Udrugu i željeli biste napisati kvalitetan projekt kako biste dobili bespovratna sredstva EU fondova, a koji bi vam osigurala neometan rad, bez stalnog promišljanja na koji način financirati postojanje, djelovanje i aktivnosti Udruge?

Imate ideju i viziju projekta, ali niste sigurni kome se javiti za pomoć kod pisanja projekta odnosno niste sigurni na koji način pripremiti i izraditi projektnu dokumentaciju i organizirati provedbu projekta i svih predviđenih aktivnosti?


Pročitajte još: Zašto su EU fondovi uglavnom ženski posao?


Bespovratna sredstva EU fondova uglavnom su usmjerena na opću korist odnosno jačanje kapaciteta civilnog društva i lokalnih zajednica, a ne samo na korist pojedinca. Također, za svaki pojedini natječaj EU fondova definirani su posebni uvjeti i razlikuju se od natječaja do natječaja jednako kao i to tko se može prijaviti.

Iz tog razloga izuzetno je važno da budete dobro savjetovani i pripremljeni, uzimajući u obzir sve potencijalne mogućnosti koje bi bile u skladu s vašim poslovanjem i djelatnošću kojom se bavite.

Da bi se prijavili na natječaj, osim same pripreme i izrade projektne dokumentacije, važno je realno i detaljno osmisliti cijelu organizaciju i provedbu planiranih projektnih aktivnosti.

Kao i transparentno praćenje realizacije tijekom trajanja projekta, način evaluacije učinka projektnih aktivnosti i izradu dobrog marketinškog plana promidžbe projekta.


Pročitajte još: Kako sam realizirala projekt E-learning uz pomoć EU sredstava?


Prilikom pisanja projektne dokumentacije najvažnije je pogoditi bit samog natječaja te realno i detaljno raspisati aktivnosti koje bi kroz projekt odradili, a u skladu sa samom svrhom i ciljem natječaja kao i s realnim provedbenim kapacitetima vas kao prijavitelja.

Također, da bi projekt prošao prilikom procjene, izuzetno je važno kvalitetno pojasniti potrošnju predviđenog proračuna odnosno troškove. A nakon što vam projekt prođe, osigurati da sve navedene aktivnosti zaista budu i izvršene na način raspisan prilikom prijave, a troškovi trasparentno prikazani i praćeni.

I za kraj, bitno za istaknuti je i to da naknadu pisanja EU projekta plaćate samo u slučaju dobivanja bespovratnih novčanih sredstava.

Više informacija pročitajte na stranici Anita Lukenda Mlinac.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kapi za oči

Naše oči rade sve napornije… kako im pomoći da održe tempo?

Gotovo da nema profesije u kojoj nismo izložene digitalnim ekranima. I dok primjenom nove tehnologije mi radimo pametnije, naše oči rade...
- Advertisment -