Bill Gates pokazao svoj prvi CV – Koliko grešaka možete naći?

Bill Gates svjetski je poznat i izuzetno cijenjen. Ovaj je čovjek suosnivač Microsofta i četvrti najbogatiji čovjek na svijetu. No, i dalje je čovjek. Na svojem je LinkedIn profilu jučer objavio fotografiju vlastitog životopisa iz 1974., kad je bio brucoš na Sveučilištu Harvard u potrazi za poslom. Stručnjaci su odmah skrutinizirali njegov CV i našli nekoliko grešaka koje ne biste smjeli raditi.

Životopis star 48 godina

„Bilo da ste nedavno diplomirali ili napustili studij, siguran sam da vaš životopis izgleda mnogo bolje nego moj prije 48 godina“, napisao je Gates u opisu svoje LinkedIn objave.

Gates je trebao izbjegavati uključivanje nevažnih informacija poput svoje visine, težine, adrese u studentskom domu . „Naravno, imate hobije, interese, jezike, omiljene bendove i ambicije“, rekao je za Fortune Marc Cenedella, osnivač servisa za pisanje životopisa Leet Resumes, „…ali ne dijelite informacije koje se ne odnose na vašu sposobnost da budete odgovoran i marljiv radnik na razumnoj razini“.


Pročitajte više: Ove 3 stavke životopisa osigurat će vam poziv na razgovor!


Posjetnica u CV-u?

Primjerice, Gatesova visina nema nikakve veze s njegovim sposobnostima.

Ono što mu također možemo zamjeriti jest isticanje posjetnice tvrtke za zapošljavanje u gornjem lijevom kutu životopisa. S jedne strane, svakako je dobro znati koga trebaju kontaktirati da bi se povezali s Gatesom. S druge strane, ta posjetnica toliko odvlači pozornost od samog životopisa da ga čini teško čitljivim.

Iako je prije 48 godina bilo znatno teže postići uredan izgled koji nam računala (dobrim dijelom zahvaljujući upravo Gatesu) omogućavaju danas, teško je ne primijetiti kako je sama posjetnica izuzetno neuredno ubačena u životopis.


Pročitajte više: Fotografija u životopisu – da ili ne?


Prenatrpan i neugledan

Konačno, cijeli životopis izgleda jednostavno prenatrpano i teško je čitljiv. Stvari su to na koje nas upozoravaju još u srednjoj školi prije nego počnemo pisati svoje prve životopise.

Naravno, nije sve negativno. Životopis jako dobro ističe njegove talente i iskustvo – ono što svaki regruter želi vidjeti i znati.

Foto: Canva/Bill Gates LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -