Ove 3 stavke životopisa osigurat će vam poziv na razgovor!

Nikada nije lako tražiti posao, a posebice u ovim pomalo nesigurnim vremenima. Danas je više nego ikad važno znati “prodati sebe” i svoje vještine na tržištu. Prvi korak počinje vašim životopisom i najmanje što možete učiniti je osigurati da ste ga napisali najbolje moguće i u skladu s traženom pozicijom. Kako uvijek ima mjesta za poboljšanja, donosimo 3 stavke životopisa koje ste možda zanemarili, a povećat će vam šanse u potrazi za željenim poslom.

Povezano:

Stavke životopisa koje čine razliku

Odabir riječi čini veliku razliku! Izbjegavajte termine popust “puno iskustva”, “doprinos boljoj prodaji”, “pokazala timski duh” i slično. Uvijek spomenite konkretne primjere iz kojih je jasno vidljivo da je vaša radnja doprinijela nekom konkretnom rezultatu. Naravno, odaberite one koji su relevantni za poziciju kojoj težite.

Ako tražite posao u prodaji, onda možete reći da ste, primjerice “povećali broj narudžbi u svom odjelu za xy% u određenom periodu i to ste učinili na xy način”. Ako u mjesto toga napišete samo “svojim zalaganjem povećala sam prodaju u odjelu” nećete ostaviti toliko dobar dojam kao da ste napisali konkretan primjer. Takve stavke životopisa istaknut će vaš profil među stotinama drugih!

Ponudite novu ideju!

Ako se zaista natječete za posao koji vam puno znači i pratite rad kompanije i tu industriju, već će vam to donijeti velike “dodatne bodove”. Naime, sigurno ste zamijetili što bi mogli raditi bolje ili drugačije – možda im je online prisutnost slaba ili komunikacija s klijentima lošija. Tu leži vaša prilika. Stručnjaci savjetuju da se povežete s vladajućima u toj kompaniji, onima koji donose odluke ili managerima.

Možete im reći što ste zamijetili i kako biste vi doprinijeli tom problemu. Ovo je izvrstan način za istaknuti se među konkurencijom. Pri tom je važno da zadržite pozitivan i vedar ton i ne dopustite svom egu da vas nadjača kako ne biste djelovali agresivno ili kao preveliki kritičar. Važno je da date zaista konkretne ideje za poboljšanje stanja.

Povezano:

Nemojte stati sve dok ne čujete “ne”

Čak ni tada! Osim same komunikacije prije dolaska na razgovor za posao, jednako je važna i ona za vrijeme, ali i nakon razgovora. Ostanite u kontaktu, a ako vam se ne jave u zadanom roku, nazovite i provjerite status svoje prijavnice. Dajte do znanja da vam je stalo i da želite taj posao.

Čak i ako dobijete odbijenicu, svakako na nju odgovorite. Ali nemojte odgovoriti samo sa “hvala” već iskazite interes za budućim prilikama, neobaveznim sastankom u budućnosti i slično. Pokazao to poslodavac ili ne, ovakav pristup se izuzetno cijeni i ostaje u sjećanju.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -