Autor knjige “Bogati otac, siromašni otac” otkrio 5 dodatnih poslova koji će vam donijeti dobru zaradu!

Kad ste počeli razmišljati o financijskoj neovisnosti i bogatstvu, prva knjiga koju ste pročitali sigurno je “Bogati otac, siromašni otac”. Autor knjige je Robert Kiyosaki koji je već nekoliko desetljeća guru za bogatstvo, a na svom blog redovito dijeli savjete kako svatko od nas to može postići. Nedavno je predložio 5 dodatnih poslova koje vam mogu pomoći u bogaćenju.

Bilo da se radi o zarađivanju dodatnog novca, isprobavanju poslovne ideje ili načinu da vidite možete li svoju strast pretvoriti u dobit, dodatni posao sve više dobiva na važnosti. To izvrstan način za povećanje uštede, otplatu duga, učenje novih vještina, usmjeravanje kreativnost i diverzifikaciju prihoda.

Međutim, niste sigurni koji posao odabrati? Ne brinite, Robert Kiyosaki ima rješenje za vas.


Pročitajte više: Ovih 7 stvari nikad ne rade ljudi koji dobro upravljaju novcem!


Konzultant

Ako volite posao koji radite, ali ne nužno i tvrtku u kojoj radite, ovo može biti odlično za vas. Umjesto da izmišljate toplu vodu, iskoristite svoju stručnost i vještine koje imate. Tvrtke će željeti surađivati s vama jer imate praktično iskustvo, a vama će se svidjeti činjenica da već na neki način pokrećete svoju tvrtku bez velikih troškova. Za početak vjerojatno jedino što vam treba je računalo. Prije nego što se okrenete, možda ćete imati toliko klijenata da ćete morati napustiti svoj posao kako biste pokrenuli svoj biznis.

Investitor u nekretnine

Ako ste pročitali knjigu “Bogati otac, siromašni otac” ili pratite Roberta na društvenim mrežama, znate koliko on govori o investiranju u nekretnine. Najviše se fokusira na iznajmljivanje jer ćete uživati u mjesečnom novčanom toku. Naravno, s vremenom se to može i proširiti, možete zarađivati više novca svakog mjeseca nego što su vaši životni troškovi i tako napustiti svoj stalni posao.


Pročitajte više: 5 koraka do uspješnog ulaganja u nekretnine


Mrežni marketing

Pazite da to ne bude piramidalna prevara kojom zapravo nećete zaraditi. Mrežni marketing je puno šira priča od onog dijela kojeg obično kritiziramo. Možete biti distributer određenog proizvoda, odaberite nešto što vas zanima, možda je to šminka, proizvodi za njegu ili odjeća. Ovo je najbolji odabir za one s velikim brojem poznanstava koji uživaju u prodaji jer ćete se za rast ovakvog tipa poslovanja najviše oslanjati na veze koje imate s ljudima.

Pretvorite svoj hobi u posao

Volite fotografirati, čuvati djecu ili kućne ljubimce? Hobiji su izvrsno mjesto za početak kad želite zaraditi dodatni prihod – možete početi od svojih prijatelja, susjeda i obitelji. Jednom kad stvari krenu, vjerojatno ćete uživati u usmenim preporukama, umjesto da novac trošite na marketing.

Kako se kaže, ako uživate u onome što radite, nikada više nećete raditi ni jedan dan u životu – pa je manja vjerojatnost da ćete vam biti teško raditi kad poslijepodnevne sate i vikende provodite zarađujući na hobiju kojim biste se bavili i besplatno.


Pročitajte više: Ovo su najvažnije financijske lekcije koje su naučile naše poduzetnice!


Vozač/dostavljač

Tvrtke trebaju vozače koji mogu dostaviti sve, od obroka i namirnica do namještaja i dokumenata. Isto tako je i s ljudima, od dostava hrane do vožnje od mjesta A do mjesta B. Ako ste osoba koja se za volanom osjeća kao kod kuće, vožnja za Uber ili dostavnu tvrtku omogućit će vam da radite kad vam to dopušta raspored pa vas neće ometati u vašem dnevnom poslu.

Foto: Facebook, Unsplash/Micheile Henderson

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -