Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje neće imati razvijenu strategiju društvenih medija bit će potpuno zaostale“

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako izgubiti kontrolu. Najnovije istraživanje Brunswicka o komunikacijskim očekivanjima od korporativnih čelnika donijelo je zanimljiv zaključak. Studija je pokazala kako dionici od svojih rukovoditelja očekuju da koriste društvene mrežu u vodstvu.

Važnost online komuniciranja

CEO-i koji razumiju važnost online komuniciranja grade autentične, pouzdane platforme koje unapređuju poslovne ciljeve i vode do opipljivih ishoda u stvarnom svijetu, objašnjava Brunswick.

Istraživanje je temeljeno na anketi provodenoj na uzorku od 2800 čitatelja financijskih publikacija te 3600 zaposlenika velikih tvrtki iz sedam različitih tržišta. Također, rađeni su i dubinski intervjui s nizom čelnika.


Pročitajte više: Hrvati ne žele šefove među Facebook prijateljima!


4 prema 1 za direktora koji koristi društvene mreže

Rezultati su otkrili da 73 % zaposlenika i 86 % čitatelja smatra ‘donekle važnim’ ili ‘vrlo važnim’ da poslovni čelnici koriste društvene mreže za komunikaciju o svojim tvrtkama, prenosi Fortune. U omjeru 4 naprema jedan, zaposlenici tvrde kako bi radije radili za direktora koji koristi društvene mreže no za onog koji to ne radi. Tvrde da se tako CEO čini pristupačnijim i pomaže u održavanjuj povezanosti timova. Također, pokazatelj je da vođa razumije tehnologiju i ne libi je se koristiti.


Pročitajte više: LinkedIn je savršena mreža za restorane, pronašli smo jedan koji rastura gore


Ulaganje u povezano vodstvo kao imperativ

Jedan od intervjuiranih direktora osvrnuo se na definiranje korporativne komunikacije. „Ne postoji zapravo podjela između interne i vanjske komunikacije. Često je bolje uzeti pristup iznutra-vani. Povucite zavjeu i objavite internu bilješku koju vanjski ljudi mogu vidjeti na društvenim mrežama. U konačnici, to pomaže u transparentnosti i pokazuje da ništa ne skrivamo“, stoji u

Od regrutiranja novih ljudi, poticanja odnosa s investitorima i medijima, pa sve do krizne komunikacije, ulaganje u efektivan Connected Leadership trebao bi biti poslovni imperativ.

„Za pet godina, tvrtke koje neće imati razvijenu strategiju društvenih medija bit će potpuno zaostale u tom polju. Količina angažmana koji možete generirati s kupcima, klijentima i regruterima može biti toliko nevjerojatno vrijedna da svaka tvrtka u Fortune 500 mora ozbiljno razmisliti o izgradnji izvršne funkcije društvenih medija, ako već nije“, priopćili su iz Multinacionalne banke i tvrtke za financijske usluge.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

luksuzna poslovna odjeća

Izvukle smo prijedloge za proljeće i ljeto luksuznih modnih brendova

Be your own boss odnosno budi sama svoja šefica, poručio je Hugo Boss u svojoj najnovijoj kolekciji. Reviju kojom je predstavljana...
- Advertisment -