Treba li CEO koristiti društvene mreže ili su pak posve nepotrebne?

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako izgubiti kontrolu. Najnovije istraživanje Brunswicka o komunikacijskim očekivanjima od korporativnih čelnika donijelo je zanimljiv zaključak. Studija je pokazala kako dionici od svojih rukovoditelja očekuju da koriste društvene mrežu u vodstvu.

Važnost online komuniciranja

CEO-i koji razumiju važnost online komuniciranja grade autentične, pouzdane platforme koje unapređuju poslovne ciljeve i vode do opipljivih ishoda u stvarnom svijetu, objašnjava Brunswick.

Istraživanje je temeljeno na anketi provodenoj na uzorku od 2800 čitatelja financijskih publikacija te 3600 zaposlenika velikih tvrtki iz sedam različitih tržišta. Također, rađeni su i dubinski intervjui s nizom čelnika.


Pročitajte više: Hrvati ne žele šefove među Facebook prijateljima!


4 prema 1 za direktora koji koristi društvene mreže

Rezultati su otkrili da 73 % zaposlenika i 86 % čitatelja smatra ‘donekle važnim’ ili ‘vrlo važnim’ da poslovni čelnici koriste društvene mreže za komunikaciju o svojim tvrtkama, prenosi Fortune. U omjeru 4 naprema jedan, zaposlenici tvrde kako bi radije radili za direktora koji koristi društvene mreže no za onog koji to ne radi. Tvrde da se tako CEO čini pristupačnijim i pomaže u održavanjuj povezanosti timova. Također, pokazatelj je da vođa razumije tehnologiju i ne libi je se koristiti.


Pročitajte više: LinkedIn je savršena mreža za restorane, pronašli smo jedan koji rastura gore


Ulaganje u povezano vodstvo kao imperativ

Jedan od intervjuiranih direktora osvrnuo se na definiranje korporativne komunikacije. „Ne postoji zapravo podjela između interne i vanjske komunikacije. Često je bolje uzeti pristup iznutra-vani. Povucite zavjeu i objavite internu bilješku koju vanjski ljudi mogu vidjeti na društvenim mrežama. U konačnici, to pomaže u transparentnosti i pokazuje da ništa ne skrivamo“, stoji u

Od regrutiranja novih ljudi, poticanja odnosa s investitorima i medijima, pa sve do krizne komunikacije, ulaganje u efektivan Connected Leadership trebao bi biti poslovni imperativ.

„Za pet godina, tvrtke koje neće imati razvijenu strategiju društvenih medija bit će potpuno zaostale u tom polju. Količina angažmana koji možete generirati s kupcima, klijentima i regruterima može biti toliko nevjerojatno vrijedna da svaka tvrtka u Fortune 500 mora ozbiljno razmisliti o izgradnji izvršne funkcije društvenih medija, ako već nije“, priopćili su iz Multinacionalne banke i tvrtke za financijske usluge.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -