LinkedIn je savršena mreža za restorane, pronašle smo jedan koji rastura

Biti restaurateur na LinedInu ima mnogo potencijalnih pogodnosti. Od primarne što je networking s mogućim investitorima, preko scoutinga talentiranog i kompetentnog osoblja do privlačenja gostiju. Ova društvena mreža od ostalih se razlikuje jer joj je fokus na poslovnom svijetu. Ta činjenica LinkedInu donosi određenu dozu ozbiljnosti koja možda ne postoji na Facebooku ili Instagramu.

Težite najboljem

Restoran Noma iz Copenhagena proglašen je najboljim u svijetu. Uz to, diči se izvrsnim LinkedIn profilom koji prati preko 56 tisuća ljudi. Ističe se svojim kreativnim i vizualno kvalitetnim objavama koje potiču na reakciju i interakciju unutar platforme. Pišu isključivo na engleskom jeziku, objavljuju fotografije osoblja, interijera, namirnica i pripremljenih obroka. Zapošljavaju multinacionalno osoblje školovano u vrhunskim kulinarskim i ugostiteljskim učilištima diljem svijeta.

Kvaliteta, ne kvantiteta

Prvi korak je otvoriti Company page. Zatim, ispunjavanje svih sekcija, poput about i community, te izrada plana objava. Bitno je usredotočiti se na njihov sadržaj, poput nadolazećeg eventa ili kvalitetne profesionalne fotografije stola s hranom koju je priredio vaš chef. Izbjegavajte dnevne objave menija, radije podijelite trendove vezane uz Vaš brand (ako je riječ o talijanskom restoranu, usmjerite se na trendove i novosti u tome polju), ili uvid u ugostiteljstvo iz Vaše perspektive.

Pratitelji

Vrlo bitan aspekt ove društvene mreže su pratitelji, vaš network. Kao administrator Company pagea, imate opciju pozvati svoje konekcije da vas prate. Povežite se s ljudima poput kritičara hrane, dobavljača hrane, pa i poslovnim ljudima kojima indirektno možete ponuditi svoj lokal kao mjesto održavanja poslovnih sastanaka. Također, možete istražiti konkurenciju i vidjeti kako poboljšati vlastito poslovanje.


Pročitajte više: Gafovi na LinkedInu: Ovo ne biste trebali objavljivati ako želite izgledati profesionalno


Doseg

Poradite na dosegu i vidljivosti učlanjivanjem u razne grupe, gdje možete započeti rasprave. Svoje znanje u branši i kvalitetu ponude tako ćete najbolje pokazati, a istovremeno privući interes i vjerojatno realne ljude svojem biznisu. Ohrabrite zaposlenike da otvore vlastiti LinkedIn profil i označe vas kao poslodavca. To će sve utjecati na posjećenost vašeg profila, koja će porasti.

Radno pojačanje

Ako tražite novog chefa, ova je platforma za to idealna. Besplatno postavite oglas za posao i prijavljene brzo pregledajte prema njihovim referencama, prošlim poslodavcima i konekcijama. Također, ako nasumice naiđete na profil osobe koju biste htjeli u svojem radnom timu, nemojte joj se ustručavati javiti privatnom porukom. Neiskorištena prilika je izgubljena prilika.


Pročitajte više: Nepotpune informacije na profilu najčešća su greška na LinkedInu, stručnjakinja za brending savjetuje što učiniti!


Oglašavanje

Takozvani organic reach ono je što profil ili objava dosegne bez novčane potpore. To je ono čemu se teži, no ponekad predstavlja izazov. Ako imate određene novosti koje želite podijeliti ili biste htjeli doseći specifičnu skupinu ljudi, koriste opciju LinkedIn Ads.

Prepoznajte mogućnosti LinkedIna kao alata za gradnju reputacije, spajanje s ljudima iz industrije i kreiranje buzza oko vašeg restorana.

Foto: Canva/ LinkedIn Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -