10 najljepših čestitki za Uskrs za obitelj, prijatelje i poslovne partnere

Čestitke za Uskrs koje dobivamo često su impersonalne i neiskrene. Kako čestitati ovaj blagdan najbližima, ali i poslovnim kolegama za koje niste sigurni slave li Uskrs? Što napisati i kakve čestitke odabrati za svoje poslovne partnere, a kakve za obitelj i prijatelje? I je li bolje pisati rukom ili slati digitalne čestitke?

Prigodne čestitke za Uskrs za obitelj i prijatelje

Čestitke za Uskrs koje šaljete vašim najbližima su osobne i opuštenije od onih koje ćete poslati svojim partnerima. S obzirom na to da ih morate poslati manje, možete ih slati poštom i ispisati svoje uskrsne želje rukom. Danas se tople uskrsne želje najčešće šalju u porukama na društvenim mrežama te je to dobra prilika kako biste pitali svoje bližnje kako će provesti uskrsne blagdane i započeli razgovor s najbližima s kojima ste izgubili kontakt.

čestitke za uskrs

Čestitke neka odražavaju vaše osjećaje prema osobi kojoj šaljete čestitku, a prilagodite ih i dobi. Odrasloj osobi i djetetu nema se svrhe obraćati jednako.

  • Neka ti ovaj Uskrs bude divan kao i ti!
  • Šaljem ti tople zagrljaje na ovaj topli uskršnji dan. Sretan Uskrs!
  • Za ovaj ti Uskrs želim najfinija čokoladna jaja koja će ti donijeti najmekši zeko.
  • Duh Uskrsa su nada, ljubav i radost. Neka ti je sretan dan!
  • Neka ti uskrsna košara bude ispunjena radošću, srećom i mirom, kao i uvijek!

Možete im slati čestitke s religioznim porukama i motivima poput križa.

  • On nije ovdje, već je uskrsnuo! – Luka 24, 6. Sretan ti Uskrs!
  • “Blago onima koji ne vidješe, a vjeruju!” Sretan Uskrs!

Svakako izbjegavajte slanje lančanih poruka, odnosno onih koje ste samo proslijedili. Time čestitka djeluje neosobno, a vjerojatno je ni sami ne biste htjeli primiti.

Pisane rukom ili digitalne? Ovisi o osobi kojoj šaljete. Ako vaša prijateljica skuplja čestitke i razglednice, slobodno joj čestitku uručite. Ako pak ‘živi’ u digitalnom svijetu, neka takva bude i čestitka. Ako niste sigurni, posegnite za pisanim čestitkama. Poruka ispisana vašim rukopisom ipak će dati onaj poseban pečat.


Pročitajte više: Kako prigodno čestitati pravoslavni Uskrs?


Čestitke za Uskrs za poslovne partnere

Ako imate puno poslovnih partnera kojima želite poželjeti sretan Uskrs, šaljite svoje želje mailom. No, čestitku ipak personalizirajte time što navedete ime njihove tvrtke ili ime osobe s kojom komunicirate iz određenog poduzeća. Pritom imajte na umu da ne slave svi vaši poslovni partneri Uskrs, stoga ako je riječ o međunarodnim partnerima dobro promislite trebate li uopće slati čestitke za Uskrs.

Izgled čestitke za Uskrs koju šaljete partnerima je također važan. Prigodni motivi su poželjni, ali izbjegavajte jarke boje – osim ako se one uklapaju u izgled vašeg branda. Kako bi ostali neutralni, birajte motive koji se vežu za Uskrs poput jaja (pisanica) koja simboliziraju ponovno rođenje i novi početak, sezonskog cvijeća poput tulipana i slično.


Pročitajte više: Maskiranje, paljenje krijesa i potraga za jajima; Kako se Uskrs slavi diljem svijeta?


Kako trebaju izgledati poslovne čestitke za Uskrs?

Tekst uskrsne čestitke koju šaljete svojim poslovnim partnerima, kao i izgled čestitke, može biti jednostavan i neutralan. Primjerice, u čestitku za Uskrs svojim poslovnim partnerima možete napisati: 

  • Tople želje za Uskrs vama i vašoj obitelji šalje *ime kompanije*. Hvala vam na dosadašnjoj suradnji i danom povjerenju. 
  • Želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs, te da ga provedete sa svojim najbližima uz dobru hranu i puno smijeha. 
  • Sretan Uskrs i ugodne blagdane želi vam *ime kompanije*. 

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -