Financijske direktorice tvrtkama donose rast!

Istraživanja su pokazala kako su tvrtke na čelu sa financijskim direktoricama profitabilnije. One su stvorile izvanredne performanse cijena dionica u usporedbi s tržišnim prosjekom. U 2 godine nakon imenovanja, financijske direktorice zabilježile su porast cijena dionica od 20%. Uz to su zabilježile rast profitabilnosti od 6% i veće prinose dionica od 8%!

CFO, odnosno a chief financial officer (izvršni financijski direktor), itekako može biti žena. Istraživanja donose iznimno značajne rezultate, ekonomski i statistički. Tvrtke s velikom spolnom raznolikošću u svojem upravnom odboru bile su profitabilnije od onih s malom spolnom raznolikošću. Analizom je utvrđeno kako je jedan od pokretača vrhunskih rezultata kod žena činjenica kako drže do visokih standarda. Financijske direktorice imaju karakteristike jednake najuspješnijim muškim rukovoditeljima.

Povezano: Poslovne kratice koje morate znati: što je CEO, CFO I SEO?

cfo žene

Financijske direktorice

Posljednja istraživanja ipak su pokazala kako je i dalje manja zastupljenost žena od muškaraca na CFO pozicijama. Iako su žene više razmišljale o vrijednosti te bolje opravdale isplativost ulaganja i svojim tvrtkama time donijele veću dobit. Žene i muškarci najviše se razlikuju u svom pristupu prema novcu i ulaganju. Financijske direktorice pokušavaju izbjeći gubitke i opreznije su od muškaraca, kojima je uglavnom moto “tko ne riskira, ne profitira”.

Povezano: Miješanje privatnog i poslovnog recept je ispunjenog života nove Googleove CFO

Tvrtke koje imenuju žene na poziciju CFO-a imaju veću stopu participacije u odnosu na tvrtke koje su isključivo vođene muškom rukom. Time se dolazi do zaključka kako je iznimno važno podržavati spolnu raznolikost kao i rušiti potencijalne stereotipe!

Povezano: Women in Finance

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -