Financijske direktorice tvrtkama donose rast!

Istraživanja su pokazala kako su tvrtke na čelu sa financijskim direktoricama profitabilnije. One su stvorile izvanredne performanse cijena dionica u usporedbi s tržišnim prosjekom. U 2 godine nakon imenovanja, financijske direktorice zabilježile su porast cijena dionica od 20%. Uz to su zabilježile rast profitabilnosti od 6% i veće prinose dionica od 8%!

CFO, odnosno a chief financial officer (izvršni financijski direktor), itekako može biti žena. Istraživanja donose iznimno značajne rezultate, ekonomski i statistički. Tvrtke s velikom spolnom raznolikošću u svojem upravnom odboru bile su profitabilnije od onih s malom spolnom raznolikošću. Analizom je utvrđeno kako je jedan od pokretača vrhunskih rezultata kod žena činjenica kako drže do visokih standarda. Financijske direktorice imaju karakteristike jednake najuspješnijim muškim rukovoditeljima.

Povezano: Poslovne kratice koje morate znati: što je CEO, CFO I SEO?

cfo žene

Financijske direktorice

Posljednja istraživanja ipak su pokazala kako je i dalje manja zastupljenost žena od muškaraca na CFO pozicijama. Iako su žene više razmišljale o vrijednosti te bolje opravdale isplativost ulaganja i svojim tvrtkama time donijele veću dobit. Žene i muškarci najviše se razlikuju u svom pristupu prema novcu i ulaganju. Financijske direktorice pokušavaju izbjeći gubitke i opreznije su od muškaraca, kojima je uglavnom moto “tko ne riskira, ne profitira”.

Povezano: Miješanje privatnog i poslovnog recept je ispunjenog života nove Googleove CFO

Tvrtke koje imenuju žene na poziciju CFO-a imaju veću stopu participacije u odnosu na tvrtke koje su isključivo vođene muškom rukom. Time se dolazi do zaključka kako je iznimno važno podržavati spolnu raznolikost kao i rušiti potencijalne stereotipe!

Povezano: Women in Finance

Foto: Pixabay

Želite koristiti pogodnosti našeg Networka? Pridružite nam se!

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

keto pizza

Keto pizza kojom ćete vrlo rado zamijeniti klasičnu!

Kada započinjemo neku dijetu, najčešće pomišljamo na to koliko će nam nedostajati nezdrava hrana, odnosno ona na toj dijeti zabranjena. Keto...
- Advertisment -