U Punat na Krku stiže Dadathlon festival – uz glavnu utrku organizirane su brojne aktivnosti za povezivanje očeva i djece

Prvi Dadathlon festival, namijenjen povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i rekreaciju, održat će se u Puntu na otoku Krku u subotu 30. travnja 2022. godine s početkom u 10 sati.

Na Dadathlon utrci su od brzine važniji zabava i stvaranje uspomena

Glavni dio festivala je Dadathlon utrka. Riječ je o utrci čiji je start u 10.30 ispred hotela Park i koja je duga samo tri kilometra kako bi u njoj mogao sudjelovati što veći broj tata s djecom. Očevi će u utrci s djecom moći trčati ili ih gurati u kolicima. Mala djeca mogu koristiti bicikle, romobile i slično jer cilj utrke nije brzina. Važni su zabava i stvaranje uspomena.

U nastavku dana mališane i njihove roditelje u Puntu očekuje mnoštvo sportskih, zabavnih i kreativnih sadržaja. Dječaci i djevojčice moći će se okušati u streličarstvu, stolnom tenisu, atletici, nogometu i karateu. Očekuju ih i kazališna predstava, dvorac na napuhavanje, glazbena te radionica robotike.


Pročitajte više: Očevi nisu povremene dadilje i pomagači, već ravnopravni roditelji


Tehnike opuštanja i radionica mirisne soli za mame

Dok se tate s djecom bave raznovrsnim aktivnostima, mame će se moći odmoriti i zabaviti u kutku za sebe. Mogu sudjelovati u radionici izrade mirisne soli i pričaonici o majčinstvu te učiti tehnike opuštanja.

U 20 sati slijedi premijerno prikazivanje dokumentarnog filma Daddyhood Adventure o dvojici tata koji su sa svojom dvogodišnjom djecom u sedam dana pješice i na biciklu obišli otok Krk.


Pročitajte više: Muški porodiljni dopust: iskustva dvaju očeva


Sudjelovanje je besplatno

Za sve građane sudjelovanje u festivalu je besplatno, no dobrotvorne će priloge moći darovati Krijesnici, udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.

Dadathlon utrka u Puntu razvila se iz istoimene utrke koja se prošle godine održala virtualno. Tada je u njoj sa svojom djecom sudjelovalo 500 tata iz 26 zemalja. Utrku je pokrenula neprofitna organizacija Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni.

Zahvaljujući programu Erasmus+ iz fondova Europske unije ove se godine sufinanciraju Dadathlon utrke u tri europske zemlje – Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj, a projekt je prijavljen u suradnji s hrvatskim partnerima organizacijom Status M i Atletskim klubom Krk.

Utrku u Puntu podupiru Općina Punat i Turistička zajednica Punat, a na festivalu sudjeluju i lokalne udruge poput Žene za otok te brojni sportski i drugi klubovi koji će prezentirati svoj rad.

Prijaviti na utrku možete se ovdje

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -