Danijela Glavosek Kovačić je privatna stomatologinja, razvija videoigre i aplikacije, otvara polikliniku, samohrana je majka, a sad ulazi i u politiku!

Kad netko sa životopisom i uspjehom na poslovnom planu poput Danijele Glavosek Kovačić ulazi u politiku, gotovo svi će postaviti pitanje ‘Zašto?’. No, Danijela smatra da ne možemo uvijek čekati da netko drugi napravi promjene, moramo sami pokušati nešto promijeniti. Stoga se i ona, iako ne bez kritika najbližih, odlučila kandidirati na parlamentarnim izborima.

Povezano:

Krenula je raditi već s 10 godina i od tada nije prestala

Rođena je u Njemačkoj gdje je i provela gotovo cijelo djetinjstvo, a upisom u srednju školu vratila se u Koprivnicu. Za sebe kaže da je “gastarbajtersko dijete” pa je tako već s 10 godina krenula raditi još dok je živjela u Njemačkoj. Prvi posao bio je raznošenje novina, ali nakon toga radila je gotovo sve, bila je sobarica, radila je u tiskari, a s 18 godina uspjela je kupiti svoj prvi auto. “Jedan mjesec u Njemačkoj uspjela sam zaraditi plaću veću od tatine”, otkrila nam je.

Paralelno uz fakultet stomatologije radila je razne studentske poslove, a nakon završetka studijla počela je raditi u struci u farmaceutskoj kompaniji Krka gdje je bila stručni suradnik. “Meni je to bilo super iskustvo jer sam upoznala marketing, ekonomiju te naučila kako funkcionira tržište.”

Šest godina je provela u Krki, a nakon toga se vratila radu s pacijentima. Počela je raditi u domu zdravlja i uzela ordinaciju u koncesiju, a danas vodi dvije na području Koprivničko križevačke županije.

Razvija videoigricu i aplikaciju za stomatologe

Uspjeh obično znači prepoznati i ‘zgrabiti priliku’ pa je Danijela spletom okolnosti s prijateljicom krenula u gamerske vode. Razvili su igricu Adventures of Eco, za nju dobili nagradu od 10 tisuća eura te su proglašeni jednim od najboljih start upova.

“Malo me IT povukao i dao mi je neke nove poglede na poduzetništvo. Stomatologija je više kao obrt, a kad krenete u IT, vidici vam se prošire”, objasnila je.

Iz videoigrice je proizašla nova ideja pa trenutno razvija i aplikaciju za stomatologe za koju je dobila sredstva Europske unije. Nije željela otkrivati previše detalje, ali cilj aplikacije je ubrzati neke stomatološke procese te rad s klijentima. Razvoj aplikacije je potaknuo otvaranje privatne poliklinike Imagodent koja će započeti s radom 1. listopada. Cilj joj je potaknuti dentalni turizam na području Podravine.

Danijela Glavosek Kovačić
Danijela Glavosek Kovačić

Ulazak u politiku

Upravo razvoj dentalnog turizma nagnao ju je na ulazak u politiku, smatra da je važno boriti se protiv centralizacije, ali ujedno i osigurati dobru povezanost Koprivnice sa Zagrebom, ali i ostatkom Hrvatske.

Njezina želja za radom za opće dobro oduvijek je postojala, volontirala je, a i učlanila se nevladine udruge. “Međutim na zadnjim lokalnim izborima sam se odlučila pridružiti jednoj skupini individualaca koja je željela promjene u Koprivnici. Sve je stalo, puno se priča, ali malo se konkretno radi. To nas je sve skupa motiviralo da se dignemo i nešto napravimo. U dva tjedna smo se okupili, formirali listu i dobili dva vijećnička mjesta gotovo bez ikakve promidžbe što je bio veliki uspjeh za nas. Suprotstavili smo se SDP-u i HDZ-u te njihovim koalicijskim partnerima”, otkrila je.

Trenutno je na listi Željka Lackovića za Drugu izbornu jedinicu. “To je nezavisna politika jer je Željko Lacković pokušao sa svim mogućim alatima gledati za dobrobit svog kraja. Žalosno je da se sve svodi na ideologiju, a smatram da je nama ‘običnim’ građanima puna kapa ideologije. Nalazimo se u dobu najveće gospodarske krize i lome se koplja oko nekih ideologija koje nas mlade ni ne zanimaju. Trebamo poslove, reforme, posebno u poduzetništvu jer imamo ogromne prepreke za banalne stvari, oko toga se koplja trebaju lomiti”, objasnila je.

Isto tako, smatra da je važno da predstavnici dolaze iz izbornih jedinica koje predstavljaju jer kako će netko znati probleme određenog kraja ako ne živi tamo. “Jaka imena su na listama za određene izborne jedinice, a nitko ne živi na području koje predstavlja”, istaknula je.

Još jedna stvar koja ju je privukla na listu Željka Lackovića je izostanak ideologije i rad na konkretnim problemima. “Nemamo cestu do Zagreba? Ajmo to riješiti. Ajmo rješavati probleme koje nas Podravce muče.”

O poduzetništvu zna iz prve ruke, stoga smatra da neke promjene treba napraviti. “Nitko ne shvaća dok nije na tržištu koliko je to teško. Svi samo vide one rezultate, uspjehe, a ne i to koliko je neprospavanih noći iz toga, hoćete li imati za plaću ili ne. Svjesni smo da nam država ne može omogućiti sve, ali neke stvar treba olakšati. Potrebno je smanjiti troškove pri otvaranju, mladima, kod start upova”, rekla je.

Samohrana majka dviju djevojčica

Uz to što je svestrana na raznim područjima, samohrana je majka dviju djevojčica. “Iskreno, kod mene sve to mora biti posloženo po špagi. U 21 sat idem spavati u 4 se dižem, to mi je rutina, a ta prva dva sata nakon buđenja su vrijeme za mene.”

Naravno, tu je ponekad i baka servis, ali i Danijela ih nerijetko svoje kćeri vodi na sastanke. “Može se, nekad žrtvujem vrijeme za sebe, ali to je cijena koju sam spremna platiti.”

“Svi imamo odgovornost i te odgovornosti se ne trebamo bojati. Trebamo se uključiti za društveni boljitak, ali i isto tako ne trebamo se bojati politike”, zaključila je.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -