Koja je vaša definicija uspjeha?

Posljednjih godina, a i posljednjih desetljeća većina ljudi bori se za uspjeh i vlastitu sreću. Međutim, koja je definicija uspjeha? Naravno, postoji ona koja se nalazi u rječniku i koliko god ona važna, zapravo to je jedna od rijetkih riječi koju svatko ima pravo definirati na svoj način. Stoga smo mi pronašli definicije među našim članicama.

Koje je definicija uspjeha?

Uspjeh nije destinacija, to je putovanje

Kristina Androlić se kroz svoju karijeru susrela s različitim radnim mjestima, a za nju je uspjeh kad može kreirati vlastito.

„Za mene je uspjeh vlastito kreiranje svog radnog mjesta, usklađivanje privatnog i poslovnog života po mojoj mjeri i uživanje u onom što već imam. S obzirom na to da sam radila u nekoliko različitih poslovnih sustava sloboda kreiranja vlastitog radnog mjesta i realiziranje vlastitih ideja je za mene pravi oslobađajući osjećaj. Naravno, nema puteva bez ponekih „hupsera“, ali to ide u rok službe, učenje, osnaživanje i neko iskustvo više.“

Voditeljica financija Katarina Lasić teži uspjehu, ali na putu do njega nastoji i uživati. “Za mene uspjeh znači živjeti svoje osobne vrijednosti i ostvarivati svoje ciljeve. Pročitala sam jedan citat na temu uspjeha koji mi se jako sviđa “Uspjeh nije destinacija, to je putovanje”.

Vjerujem da se individualna definicija uspjeha mijenja kroz godine i važno je da si iznova definiramo što je za nas uspjeh.

Na putu do uspjeha može stajati puno barijera i važno je da prepoznamo koje su naše i nađemo način da ih zaobiđemo. Za uspjeh je potrebno puno truda i rada, ali je isto važno da se na putu do uspjeha osjećamo sretno, ispunjeno, inspirirano, mirno.

Povezano:

Uspjeh je ostvariti zacrtane ciljeve

Za Željku Maras uspjeh znači doživjeti unutarnje zadovoljstvo zbog kvalitetno odrađenog posla. “Poslovnim uspjehom smatram svaki put kad osjetimo duboko unutarnje zadovoljstvo zbog: 

  • toga što smo ugledali materijalizaciju svoje ideje u obliku gotovog proizvoda ili usluge
  • toga što je netko kupio naš proizvod ili uslugu
  • toga što smo dobili pohvalu našeg kupca kako smo mu svojim proizvodom ili uslugom unaprijedili kvalitetu života
  • toga što imamo dovoljno resursa da dobro platimo svoje zaposlenike
  • toga što radom na svom biznisu značajno podižemo kvalitetu vlastitog života.”
definicija uspjeha

Željka Bučec svoju uspjeh vidi kroz ispunjen život, kvalitetne odnose s drugima kao i poslovne uspjehe.

“Za mene je uspjeh to što sam se do sada uspjela ostvariti na svim svojim zacrtanim poljima života i osobno i profesionalno, no je li tu kraj moje uspješnosti i onoga što su moja osobna saznanja o tome što uspjeh za mene predstavlja, čisto sumnjam, a upravo zato što smatram da postoje još mnoga za mene neistražena polja i mogućnosti.

Za mene je uspjeh što sam se ostvarila u ulozi majke, supruge, kćeri, sestre, prijateljice, kolegice…Što sam postavila temelje za kvalitetan život razvijajući se i rastući iz dana i to upravo kroz sva svoja doživljena iskustva bila ona pozitivna ili negativna, što sam izašla iz comfort zone i iskoračila na način da počnem istraživati nešto što mi je u datom trenutku potpuno nepoznato.

Za mene je uspjeh što živim u trenutku i živim ispunjen život u krugu svojih najmilijih, te s veseljem svakodnevno otkrivam tko sam, što želim i kamo želim ići dalje, jer kao što kaže jedna stara narodna „život nema reprizu“ i treba ga živjeti onako kako najbolje znamo, a da bude u skladu s našim željama i uvjerenjima, jer na kraju krajeva kada se crta podvuče, mi smo ti koji određuju što je uspjeh za nas i sve polazi od nas samih.”

Uspjeh je sloboda

Anđelka Valentić uspjehom smatra i jednostavne “svakodnevne” stvari.

“Uspjeh je kada stigneš skuhati ručak djeci večer prije, ustaneš ranije ujutro da bi popila kavu i imala 30 minuta za sebe. Spremiš doručak i dođeš uredna na posao, te pri tome pokupiš komplimente za posao koji si taj dan uradila i za izgled. Biti žena je najljepši dar, ako ga znaš pravilno koristiti. “

Željka Lukanec sličnog je stava:

Za mene je uspjeh raditi posao koji me ispunjava, biti financijski slobodna te imati dovoljno vremena za uživanje s obitelji i prijateljima.

Definicija uspjeha Mirele Sučić Čevra ističe slobodu. “Jednom sam gledala jednu zanimljivu konferenciju o ženama na moćnim pozicijama. Bilo je mnogo vrlo zvučnih imena i na jednom od panela postavljano je slično pitanje. Najviše me se dojmio vrlo jednostavan odgovor: Uspjeh je sloboda. I može biti protumačena na mnoge načine: sloboda izbora, duhovna sloboda, financijska neovisnost, sloboda od želja ili pak nešto treće. Ali čini mi se da je to za sad najbolja (kratka i univerzalna) definicija.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

nadarena djeca

Istraživanje pokazalo kako se nadarenu djecu ne prepoznaje u gotovo 50%...

Nešto u čemu obrazovni sustav često zakazuje jest odnošenje prema nadarenoj djeci i adolescentima. Nastavni program im nije prilagođen, a jedina...
- Advertisment -