Donosimo 8 ideja za drugačija božićna drvca koja možete napraviti sami

Božić je nezamisliv bez božićnog drvca. Neki su nestrpljivi pa drvce okite čim dođe zima, a neki tradicionalno čekaju Badnjak i vole napraviti atmosferu u kojoj je ukrašavanje jelke veliki događaj u kojemu sudjeluje cijela obitelj. Neki vole prirodno pa kupuju pravu jelku, a nekima iglice stvaraju stres pa odluče svoj dom ukrasiti umjetnom.

Kako god bilo, blagdane ne možemo zamisliti bez božićnog drvca koje prostoru daje posebnu toplinu kakvu možemo osjetiti samo za vrijeme blagdana. Za sve one koji jako vole božićno drvce – zašto bi u kući moralo biti samo jedno? Donosimo nekoliko ideja kako da uz tradicionalnu jelku sami izradimo kreativne primjere koji će ove blagdane učiniti još ljepšima.

Jednostavno drvce od malih panjeva

Za ovo drvce trebat će panjevi, ljepilo i podloga. I, naravno – kreativnost i mirna ruka. Ovaj ukras ne može zamijeniti klasično božićno drvce, ali lijepa je nadopuna kao drugačiji ukras.

Drvce napravljeno od najdražih ukrasa

Ako uzmemo nekoliko grančica, lampice, malo špage i pokoji ukras s klasične jelke, možemo napraviti nevjerojatno kreativnu božićnu instalaciju!


Pročitajte više: Božićne dekoracije poslovnih prostora koje su ovogodišnji hit!


Drvce od kuglica

Još jedno kreativno rješenje za koje će nam trebati nekoliko jeftinih predmeta, koje vjerojatno možemo pronaći i u kući. Drveni okvir, malo ljepila, pokoja kuglica, lampica i mašnica i voila – božićno drvce!

Zid u funkciji božićnog drvca

Ova je ideja zaista kreativna, a tako jednostavna! Sve što nam treba je slobodni kutak, nekoliko letvica i lampice. Moderno, efektno i posebno!

Prirodno, zidno božićno drvce

Još jedna ideja koja ne zahtjeva ni puno novca, ni vremena! Sve što će trebati da bi se izradilo ovo predivno drvce je malo prirodnih grana jelke i nekoliko kuglica. Uvjet je slobodno mjesto na zidu, ali ne zauzima previše prostora.


Pročitajte više: Pronađite inspiraciju u ovim idejama za blagdansko uređenje doma!


Vuneno drvce

Još jedna jednostavna ideja: Sve što trebate je vuna i malo mašte kako bi nastala ova predivna malena drvca.

Drvce u sjeni

Za ovu prekrasnu božićnu dekoraciju također neće trebati puno novca ni vremena. Sve što treba učiniti je izrezati oblik iz kartona i postaviti ispred zida. Između zida i kartonskog drvca treba staviti lampice i dojam će se napraviti sam od sebe!


Pročitajte više: Koje božićne dekoracije su najveći hit ove godine?


Još jedna varijanta drvca od kuglica

Za ovu kreativnu ideju trebat će karton kojega treba oblikovati u valjak, izrezati plitke “posudice” bez dna, polijepiti ih po želji i unutra posložiti kuglice. Boju i veličinu možemo birati sami.

Foto: Pinterest

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strah od uspjeha

Postoji li strah od uspjeha?

Strah od neuspjeha svima je dobro poznat, ma čime se bavili i u kojem stadiju života bili. Strahujemo da nećemo proći...
- Advertisment -