Pokrenite društveno odgovorno poslovanje i učinite svijet boljim mjestom!

Osnivanje poduzeća definitivno nije na popisu stvari koje je dopušteno olako shvatiti. Na vlasniku tvrtke je da prihvati sve odgovornosti koje poduzetništvo donosi – strateško vođenje, financijsko upravljanje, jačanje tima i tome slično. Vrlo važnu odluku o krajnjem cilju svog poslovanja trebate donijeti na samom početku. Društveno odgovorno poslovanje mnogima je cilj koji prelazi želju za profitom.

Mnogi se pitaju kako osnovati tvrtku koja će pomagati drugima i upravo zbog neznanja i neiskustva se boje učiniti prvi korak. Odgovor na pitanje “kako možete promijeniti svijet nabolje” ovisi o vještinama koje posjedujete te o vašoj stručnosti. Unatoč ustaljenom mišljenju, postoji više načina za stvaranje značajnog pothvata kojim ćete svijet učiniti boljim mjestom.

Osigurajte pauze radnicima na raznim lokacijama

Radi li se o ugostiteljskom sektoru, samo otvaranje restorana neće učiniti veliku promjenu. Ono što će učiniti je mobilnost – omogućite svježe i tople obroke na raznim lokacijama. Primjerice, dostavljanje kave može biti savršeno za podršku radnicima koji rade u udaljenim područjima, poput filmskih ekipa, arheologa ili čak radnika na cestama. Iako su kamioni s hranom i pićem zastupljeniji na događanjima i festivalima, oni mogu uljepšati dan i drugim radnicima.


Pročitajte više: Vjerni zaposlenici su najvrjedniji resurs tvrtke: Evo kako ćete poboljšati produktivnost firme!


Industrija njege

Industrija njege jedna je od popularnijih odluka za one koji radom žele poboljšati život drugim ljudima. Ipak, ako niste zdravstveni djelatnik, teško je postići nešto po tom pitanju. Međutim, možete istražiti najbolje mogućnosti rada u industriji njege koje vam ne trebaju za pokretanje posla od nule. Još važnije, franšizno poslovanje može vam omogućiti pružanje podrške bez potrebe za osnovnim praktičnim vještinama. Vaše organizacijske vještine i entuzijazam također vam mogu pomoći u podršci sektoru skrbi putem franšizne strukture.

Postanite osoba koja sluša

Ljudi se danas više nego ikada bore sa sumnjama u sebe, stresom i problemima mentalnog zdravlja. Učenje ili tečaj za terapeuta zahtijeva puno vremena i truda. Ipak, ako postanete životni trener, možete steći osnovne vještine koje pomažu drugima da žive život najbolje što mogu. Životni treneri također trebaju odgovarajuću obuku, ali možete prihvatiti vještine koje znate i razumijete, poput pružanja tehnika meditacije pojedincima koji su pod stresom ili pružanja smjernica budućim vlasnicima poduzeća. Kao životni trener, možete slušati njihove brige i strahove i pružiti im odgovore, najbolje savjete ili čak mentorstvo koje će ih pratiti na putu samopoboljšanja.

Brinite o prirodi

Bolji svijet je zeleniji svijet. Ekološki prihvatljiva poduzeća koja podržavaju planet neophodna su za smanjenje štete nanesene ozonskom omotaču i preokretanje klimatskih promjena. Ne trebate postati tehnološki inženjer da biste nudili ekološke prednosti. Čišćenje kućanskih i komercijalnih zračnih kanala može poboljšati učinkovitost klima uređaja i smanjiti gubitak energije. Recikliranje kartona jednostavno je, ali vrlo korisno poslovanje koje smanjuje zagađenje. Zašto ne razmislite o recikliranju plastike i pokretanju posla koji reciklira plastične boce radi smanjenja otpada i osigurava prenamjenu starih boca.


Pročitajte više: Pandemija iznjedrila najbolje poslodavce na svijetu!


Morate li biti stručnjak da biste promijenili svijet? Konačan odgovor je – ne. Možete prenamijeniti svoje već postojeće vještine kako biste stvorili društveno odgovorno poslovanje koje pokreće pozitivne promjene. Bez obzira jeste li kuhar ili bivši učitelj, možete pronaći načine kako primijeniti svoje vještine kako biste svijet učinili boljim mjestom.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

serena ventures

Serena Williams se nakon tenisa vidi i kao investitorica koja pomaže...

Jedna od najpoznatijih sportašica današnjice, teniska legenda Serena Williams povlači se iz sporta. No to nije kraj njezinoj karijeri. Naime, Williams...
- Advertisment -