Objavljene ovogodišnje finalistice projekta Nagrade najboljim poduzetnicama

Večeras u dvorani Istanbul zagrebačkog hotela Esplanada objavljene su finalistice ovogodišnjeg projekta Nagrade najboljim poduzetnicama. Večer u znaku pametnih, sposobnih i svakom smislu riječi snažnih žena obilježila je Esplanadu.

Život poduzetnice nije jednostavan, naprotiv sve je osim toga. To je životni stil u kojem nema radnog vremena, a one koje su uspjele reći će vam da su trud i rad temelj svega. Večer koju su obilježile nominacije za najbolje poduzetnice pokazala je njihovo drugo lice, ono uživanja u plodovima vlastitog uspjeha.

Povezano: Okrugli stol: Kakvo je stanje ženskog poduzetništva u Hrvatskoj?

Finalistice u kategoriji Inspirativna poduzetnica godine

Žensko poduzetništvo na poseban način “dira”, a kategorija “Inspirativna poduzetnica godine” nas podsjeća što zapravo možemo ostvariti. Za tu nagradu nominirane su:

Ksenija Vrbanić – osnivačica modnog brenda Xenia dizajn koji je prisutan u 28 zemlja i na 5 kontinenata. Brend koji je osnovan 1986. godine prati stilski izričaj avangarde, ne samo u kreacijama nego i u načinu poslovanja. “Rizik kreativnosti se pokazao uspješnim. Ponosna sam što smo pioniri prodora hrvatskog modnog dizajna u svijetu i primjer drugima koji nas slijede”, istaknula je Ksenija.

Naglasila je da je njezin recept za uspjeh: “Dizajn+kvaliteta+cijena+etičnost+održivost.”

Milena Mičić – osnivačica Aquariuma Pula koji je u 20 godina postao jedan od najpoznatijih akvarija u ovom dijelu Europe.

Finalistice u kategoriji Perspektivna poduzetnica godine

Uspješno poslovanje ne ostvaruje se preko noći, ali mi smo pronašli perspektivne poduzetnice koje bi jednog dana lako mogle postati one inspirativne. Finalistice u kategoriji “Perspektivna poduzetnica godine” su:

Jelena Biluš – osnivačica marketinške agencije Brand Karma koju je pokrenula kao samohrana majka. “Za mene poduzetništvo znači sloboda. Potreba za samostalnošću bila je sve jača, dok nije postala toliko jaka da sam odlučila sve staviti na kocku i odigrati na tu kartu. Iako mi životne okolnosti nisu baš bile olakotne, muž mi je tragično preminuo i ostala sam samohrana majka, odlučila sam se odvojiti od firme u kojoj sam bila direktor i suvlasnik te graditi svoju priču”, ispričala je Jelena.

Blaženka Mičević – osnivačica je tvrtke Agrodet, a ostavila je siguran posao u javnom sektoru i pokrenula svoju poslovanje. Ubrzo nakon otvaranja tvrtke postala je nezaobilazan partner svim investitorima. “Znanje je moć. Zato sam i ulagala u sebe, završila i magisterij i doktorat, radila i na terenskim i uredskim poslovima. Od najnižih do rukovodećih pozicija. Kako bih stekla što više iskustva i znanja u svom području”, rekla je Blaženka.

Finalistice u kategoriji Mikro poduzetnica godine

Ova kategorija nam već godinama pokazuje da mikro poduzetnice imaju ogromni utjecaj na gospodarstvo.

Povezano: Završnica izbora za najbolje hrvatske poduzetnice: sedam priča o ženskom prkosu

Maja Mesić – osnivačica brenda Boye koji oduševljava djecu i turiste. “Zato što sam hrabra, bez hrabrosti je teško izaći iz zone komfora i preuzeti rizik, a svaki novi korak u poduzetnišvu nosi rizik. Svaki rizik i novi pothvat je i avantura, a na nju trebaš biti spreman živjeti. Zato što me nisu pokolebale prazne priče o težini uspjeha, pravdi, nepravdi, državi. Zato što imam hrabrosti pratiti svoj stav, viziju i želje!” ispričala je Maja zašto zaslužuje nagradu.

Kristina Ukalović – vlasnica tvrtke Kris derma d.o.o. u 20 godina poduzetničke karijere na hrvatsko tržište ljepote dovela mnoge novosti. Kao mikro poduzetnica već 20 godina je usmjerena u osobni i poslovni razvoj s brojnim uspješnim poslovnim projektima iza sebe. Vodila je male timove ljudi kroz svoju poslovnu priču, ali i velike timove kao voditeljica Poliklinike Bagatin. Od uvođenja IPL tehnologije u regiju, osnivanja Centra Skin u kojem je napravila prve značajnije poduzetničke korake, preko tvrtke Kris Derma u kojoj je kroz 10 godina naučila da ne postoji prevelik projekt za malu tvrtku, ako postoji dobro posložena organizacija i volja za uspjeh. Najnoviji izazov joj je vođenje Adrianus učilišta, vjerovala je u osobnu viziju i dokazivala da je žensko poduzetništvo jak i važan kotač ekonomskog razvoja naše zemlje.

Ariana Vela – vlasnica tvrtke Avelant koja je svojim radom, edukacijama i publikacijama značajno doprinijela korištenju EU fondova u Hrvatskoj. “Moj poduzetnički duh karakterizira sposobnost da dobro prepoznajem potrebe tržišta, kanaliziram ih u usluge koje nudim klijentima i pritom povezujem različite dionike kako bih osigurala najbolju vrijednost za novac”, rekla je Ariana. Također, smatra natječaj portala Women inAdria za najbolje poduzetnice važnim jer podiže svijest o ženskom poduzetništvu i pokazuje svim generacijama da su žene jednako sposobne stvoriti i voditi poduzeća kao i muškarci.

Iako se IT sektor obično smatra “muškim”, naša finalistica u kategoriji “Startup Potencijal” Kata Barišić uklanja te predrasude. Kata je suosnivačica prvog hrvatskog webshopa Pokloni me za prodaju iskustvenih poklona. U zadnje dvije godine bavi aplikacijom Zagreb Time Travel koja obilazak Zagreba nadopunjuje digitalnim iskustvom. “Smatram da je najveća moć svakog poduzetnika i motivacija da uspije u karijeri strast, jer poduzetništvo nije lako te ima mnogo dana i noći kad se mora raditi i petkom i svetkom dok ‘normalni svijet’ odmara. Uz svoju strast, imam i stav kako se sve u životu dešava za moje najveće dobro, pa tako i otkaz. Isto tako, svjesna sam kako je i neuspjeh dio uspjeha te da ga se ne treba bojati već iz njega nešto naučiti. Uglavnom prihvaćam nove izazove i trudim se uvijek djelovati unatoč strahu jer znam da je sreća i rast uvijek izvan naše zone komfora”, ispričala je Kata.

Gošće su se, osim ukusne večeri i inspirativnog okruženja, razveselili i Intimina poklonima koji su ih dočekali za stolom te poklon bonom koji je osigurala zlatarna Mark Pjetr.

A da posebnu brigu vodimo o našim finalisticama i dobitnicama projekta dodjele nagrada, pokazali smo i večeras kada su neke od njih na večeru pristigle u CUPRA Ateca automobilu moćne crvene boje koji je osigurao Seat, generalni sponzor ovogodišnjih dodjela nagrada. Proglašenje dobitnica održat će se 5. studenog 2019. godine prijepodne u MSU u Zagrebu.

Foto: PR, Martina Cvek

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -