Proglašene ovogodišnje buduće liderice iz sektora financija!

Danas u Hilton Hotelu u Zagrebu proglašene u Future Leaders. Tri žene koje, prema mišljenju žirija, čeka liderska pozicija. Nagradu dodjeljuje Women in Adria jer želi u budućnosti osigurati dovoljan broj žena koje će preuzeti vodeće pozicije. Kako bi se stavio fokus na “žene koje dolaze”, projekt Future Leaders će promovirati buduće liderice u pojedinim industrijama.

Povezano: Future Leaders, Zagreb 12.06.2018 – Konferencija za razvoj ženskog liderskog potencijala

Cilj priznanja je povećanja njihove vidljivosti u poslovnom sektoru i izgradnji osobnog brenda. Također, izgradnja baze žena koje će u budućnosti biti spremne za vodeće pozicije i inspiracije mlađim ženama.

Kandidatkinje za Future leaders priznanje su:

  1. Branka Kaštelan (Megatrend poslovna rješenja) – konzultantica za poslovna rješenja
  2. Kristina Grbavac (KPMG d.o.o.) – konzultantica
  3. Katarina Lasić (NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o.) – voditelj odjela financija
  4. Lada Milinović (HPB d.d.) – izvršna direktorica Sektora informatike
  5. Željka Bučec (Schneider Electric d.o.o) – regionalni voditelj računovodstva i financija
  6. Martina Perić Jovičić (Megatrend poslovna rješenja) – konzultantica za poslovna rješenja

Povezano: Nakon što se susrela s otkazom u trudnoći Željka Bučec iskoristila novu priliku za razvoj karijere i strastveno poticanje ženskog poduzeništva

Dobitnice Future leaders priznanja

Povezano: Održana Future leaders konferencija

Kako bi stručni žiri odabrao tko će dobiti priznanje, nijanse su činile razliku. Za sve kandidatkinje se očekuje da će držati lidersku poziciju u budućnosti, no najveću vjerojatnost imaju ove tri:

Kristina Grbavac (KPMG d.o.o.) – “Moj pristup poslu odlikuje entuzijazam, vizija i fokus na tim, što se reflektira na uspješnost projekta na kojima radim. Uz stalno prisutne promjene te rastuću konkurenciju, za lidere je bitno da se ne opuste u svojoj zoni komfora i djeluju reaktivno, već da predviđaju, predvode trendove i djeluju proaktivno. Također, lideri moraju imati dobru podršku u ljudima.”

Future Leaders
Kristina Grbavac

Katarina Lasić (NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o.) – “Moj je cilj je uvijek najbolje služiti poduzećima u kojima radim. Moja osobna aspiracija za budućnost je da želim biti agilni financijski profesionalac koji odlučuje o najvažnijim poslovnim odlukama, razvija nova digitalna rješenja, automatizira procese i time povećava vrijednost koju financije pružaju. Uloga financija se treba razvijati i ojačati jer je esencijalna za poduzeća.”

Katarina Lasić

Lada Milinović (HPB d.d.) – “Smatram da nam izazovi s kojima se susrećemo na poslu, ali i u svakodnevnom životu uvijek daju mogućnost da nešto naučimo i da budemo jači i pozitivniji, čak i kada su izrazito teški ili nemaju ishod kojem smo se nadali. Upravo takav moj odnos prema izazovima čini pozitivni razliku u pristupu prema poslu. Biti prepoznat kao osoba koju kolegice i kolege žele i vide kao vođu svog tima, to smatram svojoj najvećom kompetitivnom prednošću.”

Future Leaders
Lada Milinović

Samo njihove izjave o tome kako pristupaju svojem poslu i vođenju timova, vidljivo je zašto je selekcijski tim odabrao baš njih. Ramiro je pri ovogodišnjem odabiru budućih liderica dobio ulogu selekcijskog tima koji je birao kandidatkinje, ali i pobjednice. Kandidatkinje su bile nominirane od strane tvrtki u kojima grade karijeru, a mogle su se prijaviti i članice Women in Adria.

Povezano: Future leaders: Magdalena Mustapić slavonska predstavnica novog bankarskog modela poslovanja

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hodanje tijekom radnog dana

Zašto usred radnog dana trebate prošetati?

Ako ste radoholičarka, hodanje tijekom radnog dana sigurno nikad nije bila opcija za vas. No, možda je vrijeme da to promijenite....
- Advertisment -