6 gadgeta za radni stol koje niste ni znali da trebate!

Kad razmišljamo o savršeno organiziranom radnom stolu, u glavi vidimo sliku urednog, čistog i prostranog stola s računalom ili laptopom. Urednost je to koju na svojem vlastitom stolu teško postižemo. No, nije u pitanju tek laž s društvenih mreža – u pitanju su gadgeti za radni stol koji će vam pomoći da svoj radni prostor održite ne samo urednim, već i funkcionalnim. Evo bez kojih šest gadgeta mi ne funkcioniramo ni u uredu ni kod kuće.

Organizator kablova

Koliko god wireless tehnologija napredovala, kablova i dalje imamo više nego što bismo htjeli. Najlakše ih je sakriti i ne obraćati pozornost na njih. Sve dok jednom ne moramo nešto promijeniti, uključiti, isključiti. Zato uložite u organizator kablova. Ovaj praktičan gadget ne samo što će osigurati urednost vaših kablova, već će i spriječiti njihovo zapetljavanje i točno ćete znači koji kabel pripada kojem uređaju.

gadgeti za radni stol
Organizator kablova

Stalak za mobitel

Uz stalak za mobitel vaš će smartphone biti u uspravnom položaju što je korisno za pregledavanje sadržaja i obavijesti dok radite, kao i za hands-free korištenje dok razgovarate. Dodatna je prednost što ga nećete zagubiti na stolu, već je cijelo vrijeme na vidljivom mjestu.

Instagram will load in the frontend.

Upotpunite svoj stol praktičnim čašama za olovke i stalcima za uredski pribor.


Pročitajte više: Teško se fokusirate? Donosimo najbolje mobilne aplikacije za produktivnost


Stalak za monitor

Stalak za monitor omogućava podešavanje visine i kuta monitora, što značajno pomaže u održavanju ispravnog položaja dok radite, a time smanjuje naprezanje vrata, kralježnice i očiju. Osim što pruža ergonomsku podršku, on je i dodatna polica na vašem stolu koja oslobađa prostor, olakšava povezivanje drugih uređaja, a ovisno o veličini i pomaže da postavite više od jednog monitora.

Plan 2B nudi elegantne i minimalističke opcije koje će se lako uklopiti u svaki radni stol.

Jastučić za zglobove

Ako vas muči bol u zglobovima ili predosjećate da će vas mučiti u budućnosti, pred svoju tipkovnicu stavite jastučić za zglobove. On pomaže u smanjenju napetosti u zglobovima, mišićima i tetivama, stoga može pomoći u prevenciji sindroma karpalnog tunela. Jako je koristan dodatak za svakoga tko puno koristi tipkovnicu. Jastučići za zglobove pomažu da ruke držite ravno u odnosu na tipkovnicu čime smanjuju napor pri njezinom korištenju.

A ako se volite nasloniti laktovima na stol, imaju još jednu prednost – udoban su naslon.


Pročitajte više: Cloud pohrana – 5 servisa za koje trebate znati


Podloga za miš s bežičnim punjenjem

Iako nije nužna kao kad smo koristili miševe s kuglicom, podloga za miš i dalje pruža puno ugodnije iskustvo korištenja miša. Danas su na tržištu dostupne podloge za miš s opcijom bežičnog punjenja, što je odlično ne samo za vaš mobitel, već i za bežični miš ako ga koristite. Samo položite uređaj na podložak i on se puni.

gadgeti za radni stol
Podloga za miš

USB hub

Dodatak koji zanemarujemo dok nam ne zatreba svakako je USB hub. Pomoću njega proširujete broj USB priključaka kojima raspolažete, što znači da ne samo da ćete moći priključiti veći broj uređaja, već ćete i lakše prenositi podatke s jednog na drugi uređaj. U pitanju su vjerojatno i najkorisniji gadgeti za radni stol.

USB hubovi kao što je Ports Power Tray dolaze s opcijom bežičnog punjenja. Izgleda zaista vrlo elegantno, a nudi i prostor za odlaganje uredskog pribora.

Imajte na umu da neki USB hubovi imaju različite vrste i generacije USB priključaka, stoga ako vaš jedan uređaj koristi USB-C, a drugi USB A, jedan USB 2.0, a drugi USB 3.0, i na to obratite pažnju prilikom kupnje.

Foto: Canva / Instagram / Plan2B

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -