Galentine’s Day slavi platonsku ljubav među ženama – dan prije Valentinova provedite sa svojim najboljim prijateljicama!

Znate za Valentinovo, ali jeste li čule za Galentine’s Day? Nastao je kao stopljenica engleskih riječi Valentine’s Day (hrv. Valentinovo) i gal (hrv. djevojka). Danas je neslužbeni praznik koji slavi ženska prijateljstva – od najboljih prijateljica do kolegica na poslu. Pojam se prvi put javlja u seriji Parks and Recreation, točnije u sceni gdje nekoliko prijateljica tijekom bruncha razmjenjuju poklone. Ta je epizoda objavljena 2010., a Galentine’s Day ostao je i danas popularan u ženskom svijetu! Slavi se 13. veljače, što je dan prije samog Valentinova. Iskoristite ovu priliku za posebnu večer ili dan s prijateljicama koje najviše volite!    

Filmski klasici ili hrana i piće u najdražem okruženju

Okupili ste svoje najdraže žensko društvo, ali nemate ideje što dalje? Donosimo nekoliko zanimljivih prijedloga za nezaboravni dan ili večer.

Udružite snage i otisnite se u kulinarsku pustolovinu! Unaprijed dogovorite recepte i dodijelite zaduženja, tako da svi sastojci budu spremni. Hoćete li kuhati nekoliko jela, pripremiti zanimljivu zakusku ili pak neki kolač? Odabir je na vama. One koje ne vole kuhati, mogu pripremiti raznolika pića. Razgovor, hrana i topli kokteli, nema bolje kombinacije za uživanje!

Ako ste vi i prijateljice lude za filmovima, organizirajte movie night. Ako u društvu ima single žena, namjerno odaberite neki neromantični film (možda, neki dobar horor?) jer slavi se prijateljstvo. Ako nemate slobodan prostor za organizaciju filmske noći, razmislite o kinu, a poslije možete izaći na najdraže piće.

Uživajte u dobroj masaži ili posjetu sauni tako da rezervirate spa day u najdražem spa centru!

Organizirajte posjet obližnjim toplicama, a poslije se počastite ručkom ili večerom.


Pročitajte više: Kvalitetna ženska prijateljstva i druženja produljuju život


Njega tijela ili duha

Jedna voli slikati, a druga kušati odlično vino? Zašto ne bi spojili ove dvije aktivnosti u jednu zabavnu večer! Možete ju pripremiti kod kuće sa svim potrebnim materijalima ili istražiti lokalne ateljee koji nude tu uslugu.

Vrijeme je za novu manikuru? Najbolju prijateljicu počastite tim tretmanom.

Želite se okušati u nekoj fizičkoj aktivnosti, a pritom se dobro zabaviti? Organizirajte neku šetnju ili osvojite obližnji planininski vrh!

Ako želite biti biti fizički aktivne, ali ne podnosite hladno vrijeme, organizirajte posjet lokalnoj dvorani za sportsko penjanje! Zabava je zagarantirana, pogotovo ako se ni jedna nije okušala u ovoj sportskoj rekreaciji.


Pročitajte više: Tipovi prijateljica koje svaka žena mora imati ako želi biti uspješna!


Prijateljstvo je najveći dar koji nam netko može podariti

Romantične veze, roditeljski odnos – važni su na poseban način. Ipak, prijateljstva pružaju potporu koja nije usporediva s onom romantičnog partnera ili roditelja. Prijateljice su prve kojima se jadate i kojima javljate sretne vijesti. Stoga, važno je prijatelje redovito podsjećati na to koliko su važni i nužni u vašem životu. Također, valja izdvojiti vrijeme za dulje druženje, kako bi se prijateljstva održala i nastavila razvijati u najboljem mogućem smjeru.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -