Zašto je simpatično kad Jandroković pleše ‘pod utjecajem Malvazije’, a Sannu Marin su razapeli zbog zabave?

Proteklih se dana društvenim mrežama munjevito širi video zapis predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji u noćnom klubu pleše i naigled se odlično zabavlja. Javnost je nasmijao svojim plesnim pokretima koji podsjećaju na početnika na satu Zumbe. Iako su neki tviteraši na toj platformi komentirali ‘na čemu’ je on, oglasio se i sam Jandroković, potvrdivši da na snimci zaista je on.

Malo si je popio

“Pitaju me na čemu sam bio. Pa bio sam na Malvaziji. Izašli smo opustiti se u klub koji se otvorio i baš je bilo dobro”, rekao je, prenosi zadarski.hr. Također, objasnio je kako je video nastao 12. kolovoza u jednom klubu u Malinskoj na Krku. Predsjednik Sabora tamo se zabavljao sa suprugom i prijateljima.

Prema medijskim napisima očigledno je da Jandrokoviću ovakav javni prikaz neformalnog provođenja vremena neće utjecati na kredibilitet niti poljuljati njegovu političku funkciju. S druge strane, kad su nedavno u javnost izašle snimke finske premijerke Sanne Marin na privatnoj zabavi, reakcije su bile puno više osuđivačke.

Sanni Marin zadirali u privatnost

Podsjećamo, Marin je na snimkama viđena kako pleše, zabavlja se i pozira u društvu svojih prijatelja. Među njima su novinari, influenceri, umjetnici te jedan član finskog parlamenta, pripadnik njene stranke. Reakcije kolega političara, kao i finske javnosti, bile su podijeljene. Unatoč tome, bila je primorana odaslati javnu ispriku za svoje ponašanje, te je odradila test na droge, kako bi odbacila optužbe koje su se pojavile.

„Te su snimke privatne,“ izjavila je. „Bile su snimljene u privatnom domu. Nije mi drago što su objavljene. Ono što na njima možete vidjeti je kako provodim večer s prijateljima, zabavljam se, priznajem raskalašeno, plešem i pjevam.“

Zašto je u redu javno objaviti snimke predsjednice vlade koje su nastale u privatnom prostoru, u intimnom okruženju bliskih ljudi, s nekoliko pića u organizmu? Jandroković je plesao u klubu, na javnom prostoru, priznao da je bio u alkoholiziranom stanju i jedino što su mediji prenijeli je da pleše kao 50-godišnjak, što i jest? Kao i finska premijerka, on je u slobodno vrijeme uživao u društvu bliskih ljudi.


Pročitajte više: Sanna Marin prozvana zbog partijanja. No, u čemu je zapravo problem?


Koliko je Jandroković bitan političar?

Zašto su onda ove dvije priče obrađene suprotno? Je li problem u mentalitetu ljudi, osuđivanju žena, što god da učinile, ili se Jandroković ionako ne shvaća dovoljno ozbiljno na hrvatskoj političkoj sceni, da bi ga ovako nešto moglo diskreditirati?

Gordan Jandroković poznat je po svojim izjavama novinarima u kojima citira hrvatske izvođače, smirivanju tenzija u sabornici na svojevrsan način, ali i kultnoj objavi sebe u kupaćem kostimu kao odgovor na provokacije predsjednika Milanovića. Unatoč svemu tome, on i dalje obnaša funkciju predsjednika Sabora.

Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj, stoji na njihovim mrežnim stranicama. Zar nije onda dužnost predsjednika jedne takve institucije, koja predstavlja građane, da svojim ponašanjem bude odraz tog društva, ili barem primjer građanima za prikladno ponašanje?


Pročitajte više: Da je Elon Musk žena, kako bi uživao na jahti?


Dvostruki standardi

Naslovi svih portala koji su prenijeli ovu ‘vijest’ uz video snimku Jandrokovića koji se kreće u ritmu techno glazbe, fokusirali su se na njegove plesne pokrete i nesvakidašnjost ovakvog ponašanja predsjednika Sabora. Nijedan nije osudio njegovo ponašanje, neprimjerenost činjenice da se nalazio u noćnom klubu, čak ni da je bio pod utjecajem alhohola.

Zašto su onda svjetski mediji na stup srama stavili mladu Sannu Marin koja se opustila na privatnoj zabavi, a svojevremeno i naši i europski mediji zbog emotivnih istupa bivšu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, koja je na nogometnoj tribini slavila uspjehe reprezentativaca.

Foto: Canva/Gordan Jandroković Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -