Sanna Marin prozvana zbog partijanja. No, u čemu je zapravo problem?

Snimke finske premijerke Sanne Marin uzburkale su javnost i stvorile pravu kontroverzu. Marin je na snimkama viđena kako pleše, zabavlja se i pozira u društvu svojih prijatelja, među kojima su novinari, influenceri, umjetnici i još jedan član parlamenta iz iste stranke.

Ovo nije prvi put da se Marin zamjera što se zabavlja. Već je bila na meti kritika zato što odlazi na glazbene festivale, piše Women’s Agenda.


Pročitajte više: Finska ima najmlađu premijerku na svijetu kojoj su 34 godine!


I Sanna Marin ima pravo na privatni život

Marin je navela kako je zabava bila održana u privatnom domu prije nekoliko tjedana, te kako joj nije drago što je snimka došla do javnosti.

“Te su snimke privatne,” izjavila je. “Bile su snimljene u privatnom domu. Nije mi drago što su objavljene. Ono što na njima možete vidjeti je kako provodim večer s prijateljima, zabavljam se, priznajem raskalašeno, plešem i pjevam.”

Dodala je i kako kao premijerka ona nije ništa drugačija osoba nego što je bila dosad, te se nada da to javnost može prihvatiti.

“Imam obiteljski život, poslovni život i život koji provodim sa svojim prijateljma. Vjerujem da je isto i s drugim ljudima moje dobi,” dodala je. I u potpunosti je u pravu.

Zar doista imamo pravo očekivati od političara da u slobodno vrijeme sjede i gledaju u zid? Ili pak da slobodno vrijeme u potpunosti odbace i nastave raditi? Ne, nemamo. Bez obzira na to koju funkciju obnaša, svaki čovjek ima pravo na odmor i zabavu.

Bavila se osoba politikom ili nekom desetom djelatnošću – svaka se osoba ima pravo opustiti uz svoje prijatelje i obitelj. Premijerka države nije dužna cijeli svoj život posvetiti poslu. Na njoj je da pronađe balans, kao i na svakoj drugoj zaposlenoj osobi.

Je li na njoj veća odgovornost nego na većini ljudi? Naravno. No znači li to da je preuzimanjem funkcije prestala biti čovjek koji uživa u društvu i glazbi? Naravno da ne.


Pročitajte više: Da je Elon Musk žena, kako bi uživao na jahti?


Kontroverza nisu snimke, već njihovo puštanje u javnost

Kritičari su bili skloni optužiti Marin da se drogirala na zabavi što ona vehementno poriče i dodaje kako je na zabavi bilo samo alkohola. Finski član parlamenta Mikko Kärnä izjavio je kako bi Marin trebalo testirati na droge.

“Nemam što kriti. Nisam koristila droge i nije mi problem testirati se. No, smatram da je vrlo neobično da se tako nešto uopće traži,” izjavila je Marin.

U konačnici se puno veći problem radi od njezine zabave nego od činjenice da je netko pustio u javnost privatan video s privatne zabave tako narušivši ne samo privatnost Sanne Marin, već i drugih osoba sa snimke.

Kako piše Reuters, Sanna Marin je i sama izjavila kako ne zna odakle su snimke dospjele u javnost, odnosno do tabloida. Incijalno su objavljene na privatnom Instagram profilu.

Jedina kontroverza u cijeloj ovoj situaciji jest to što su privatne snimke uopće izašle u javnost. Bez najave, bez dozvole, bez prava.

Tko je objavio snimke i zašto, možemo samo nagađati ili se pak nadati istrazi. To što je netko javna osoba, ne znači da ne postoji njezina privatna strana koja bi trebala ostati netaknuta.

Ovo inače nije prvi put da se Marin našla pod metom kritika zato što se zabavljala. Prisjetimo se, njezino partijanje i odlasci na koncerte već su bili predmet polemika i očita su boljka njezinih političnih protivnika.

Foto: Canva / Twitter Sanna Marin

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -