Tri poduzetnice pokrenule grupu za pomoć ženama pogođenim potresom koja je skupila toliko donacija da su morali stati!

Iako je Hrvatska ovih dana zatečena potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, nitko od nas ne ostaje imun na toliku ljubav i jedinstvo cijele nacije. Donacije dolaze iz svakog kuta Hrvatske, ali i svijeta. Među inicijativama koje su odlučile pomoć je SOS ona, Facebook grupa za pomoć ženama koja je skupila toliko donacija da su na dva tjedna morali stati s primanjem paketa. Razgovarali smo s jednom od tri poduzetnice, inicijatorice ove akcije, koje su odlučile ostati anonimne.

Dosad smo skupili preko 400 paketa, i to samo u subotu na četiri lokacije u Zagrebu

Naime, Facebook grupa za pomoć ženama je u nekoliko dana okupila više od sedam tisuća članica, a cilj je da žena pomogne ženi. O ženskim torbicama i njihovom sadržaju ispisane su stranice i stranice, a poznato je koliko sitnica u njih stane. Nažalost, tisuće djevojaka i žena od 29.12.2020. ostale su bez svojih osobnih stvari, a kako ženska higijena ne završava na ulošcima i vlažnim maramicama, ove žene su im odlučile pomoći.


Pročitajte više: Smještaj za stradale i oštećene u potresu na jednom mjestu!


Osnivačice Facebook grupe su kao cilj stavile skupiti SOS torbe za svaku “nju” sa svim sitnicama koje svaka od nas koristi na dnevnoj bazi. Brojne žene su tako napunile svoje torbe ručnicima, donjim vešom i čarapama, vlažnim maramicama i higijenski ulošcima, sapunom i/ili gelom za tuširanje, četkicama za zube i pastom, šamponom i regeneratorom, kremama, dezodoransima, ogledalcima, škaricama za nokte i pincetama, četkama za kosu, dezinficijensima, maskama za lice, šalom, kapom i rukavicama, rezervnim baterijama, ali porukama s kontakt mailom ili brojem mobitela za primateljicu s područja Petrinje i Gline koja će primiti „SOS ona paket“ pripremljen s ljubavlju.

grupa za pomoć ženama

“Dosad smo skupili preko 400 paketa, i to samo u subotu na četiri lokacije u Zagrebu. Nismo mogli vjerovati koliko su se žene odazvale i na kraju dana smo morali zaustaviti prikupljanje jer zbog vlastite logistike bojimo se da to nećemo moći kvalitetno odraditi i dostaviti. Dobili smo tako prekrasne pakete napunjene sa svim mogućim što ženama može zatrebati u ovim danima da nismo mogli vjerovati”, ispričala nam je inicijatorica i pokretačica.

Ovakav uspjeh nisu očekivali, ali smatraju da je razlog to što ljudi zaista osjećaju da trebaju napraviti više za one koji su stradali.

“Mislim da je grupa polučila takav uspjeh jer svi na neki način žele pomoći, svatko od nas je vjerojatno već nešto poslao, ali kad gledate, vjerojatno mislite da biste trebali još nešto. Mi smo inspirirali sličnom akcijom koja je bila pokrenuta za Gunju. Pomislili da i mi možemo nešto tako napraviti s našim Facebook prijateljima, međutim to se toliko proširilo i žene nam se javljaju iz svih dijelova Hrvatske i htjele bi pomoći. Na kraju smo to malo zaustavili jer su nam s terena rekli da je veliki protok robe sa svih strana pa bi bilo pametno pričekati 15-ak dana i onda možda pokrenuti dodatno kad se potroše ove zalihe.”


Pročitajte više: Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?


Donacije će prenijeti vlastitim prijevozom, a na terenu imaju i djevojke koje će im pomoći da svaki paket osobno odnesu. Ako baš svaki paket ne budu mogli odnijeti osobno, djevojke će na terenu distribuirati onima kojima je potrebno.

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -