Smještaj za stradale i oštećene u potresu na jednom mjestu!

Kao što to obično bude za vrijeme tragedija u Hrvatskoj, opet se pokazalo veliko jedinstvo, sloga i spremnost za pomoć diljem zemlje, ali i u inozemstvu. Odmah nakon potresa krenule su akcije za pomoć stradalima te je napravljena web stranica na kojoj se nalazi popis smještaja i pomoć za stradale i oštećene u potresu.


Pročitajte više: Osiguranje od potresa: Kako zaštititi svoju imovinu u nesigurnim vremenima?


Smještaj za stradale u potresu

Posljednji tjedan u jednoj od možda najtežih godina u modernoj hrvatskoj povijesti, nije započeo kako smo se nadali, ali zbog mnogih tragedija koje su pogodile Hrvatsku ove godine, potres nije ni iznenadio. Potres magnitude 5,1 po Richteru pogodio je područje Siska, Petrinje i Gline u jutarnjim satima, a osjetio se u okolnim županijama.


Pročitajte više: Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?


Idući dan, potreseni građani navedenih mjesta smišljali su planove, a neki već i započeli obnovu kuća i zgrada u gradovima i okolnim selima. I onda se dogodio još jedan, puno razorniji šok – potres jačine 6,3 po Richteru koji je, nažalost, odnio i ljudske žrtve.

Tuga, bol, nemoć, strah i panika koje su zavladala pogođenim dijelovima Lijepe naše nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa su Hrvati, kako to obično biva u tragičnim okolnostima, još jednom pokazali da smo u nevoljama složni i spremni pomoći.

Pomoć žrtvama potresa

S prvim izvještavanjima o ovoj tragediji kakvu Hrvatska dugo nije doživjela, krenule su i akcije za pomoć stradalima i oštećenima. Brojevi telefona za donacije, mjesta na kojima se mogu donirati potrepštine i tome slično, gotovo su jedini sadržaj na društvenim mrežama kako bi se žrtvama potresa što prije pružila adekvatna pomoć.

Mnogi su odlučili udijeliti smještaj onima koji su ostali bez krova nad glavom ili čiji domovi jednostavno više nisu podobni za život. Stanovi i sobe iz čitave Hrvatske stavljeni su na raspolaganje, a kako bi se u ovom kaosu barem nekako organizirali, napravljena je web stranica u kojoj se nalaze sve ponude za smještaj i pomoć pri prijevozu na jednom mjestu.

Iako je, iz mnogih razloga mnogim stradalima teško napustiti dom ili ono što je ostalo od njihovih domova, ovaj popis smještaja mnogima će pomoći da se što prije oporave i ako je moguće, dočekaju novu godinu na toplom i sigurnom.

Foto: Pixabay/Angelo_Giordano

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -